Aston Martin predstavio “skoro” konačan izgled modela Valkyrie

Aston Martin predstavio “skoro” konačan izgled modela Valkyrie

Aston Martin i Red Bull polako ali sigurno svladavaju faze razvojnog procesa modela Valkyrie. Istina, do prvih isporuke je ostalo još dosta vremena, očekuju se tijekom 2019, no to ne znači da se ne može već sada finiširati konačni izgled ovog vozila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Šef vanjskog dizajna za Valkyrie, Miles Nurnberger, je popratio objavu priloženih fotografija s izjavom kako na njima možemo vidjeti 95% gotovog automobila. Drugim riječima, onih 150 sretnika koji će ga biti u prilici kupiti će u osnovi dobiti ono što ovdje možete vidjeti.

Naglasak je dakako na vrhunskim aerodinamičkim svojstvima, koja su s ovom izvedbom i poboljšana te zadržavanju mase na što je moguće nižoj razini, ali uz zadržavanje oku dojmljivog i privlačnog oblika vozila. Brigu o masi dovoljno dočaravaju činjenice da su prednja svjetla 30 do 40% lakša od onih koja se upotrebljavaju na ostalim astonovim modelima te kako je značka 30% tanja od ljudske dlake, a time i 99,4% lakša od standardne značke.

Uređenje interijera je očekivano minimalističko, a očita je značajna upotreba ugljičnih vlakana. Sve u svemu očekuje se da će Valkyrie težiti svega 1030 kg. Kada tome dodamo da će snaga njegovog pogonskog sklopa biti najmanje 1000 KS jasno je o kakvoj će se zvjeri raditi. Inače, očekuje se da će pokretati atmosferski 6,5-litreni V12 uparen s električnim motorom kombinirane snage oko 1145 KS.

Na kraju podsjetimo da će uz 150 primjeraka koji će biti zadovoljavati uvjete za cestovnu upotrebu Aston Martin proizvesti i dodatnih 25 jedinica namijenjenih upotrebi samo na trkaćoj stazi.

YouTube MP3 - Hotmail
1