Aston Martin predstavio konačan izgled modela DBS GT Zagato

Aston Martin predstavio konačan izgled modela DBS GT Zagato

Partnerstvo i suradnja između Aston Martina i Zagata traje već jako dugo. Svoje prve sjajne model su zajednički počeli razvijati i proizvoditi još ranih 50-ih godina prošlog stoljeća. Ipak, njihov najbolji proizvod bi tek mogao stići na tržište.

Konkretnije, posljednji plod suradnje Aston Martina i Zagata je par prekrasnih automobila – DBS GT Zagato i retro-moderni DB4 GT Zagato Continuation. O potonjem više možete pročitati u našoj ranijoj vijesti ovdje.

Prvi se pak temelji na modelu DBS Superleggera od kojeg je preuzeo dimenzije i proporcije te osnovni oblik, no razlikuje se većom i izraženijom aktivnom maskom motora. Svaki od 108 elemenata maske se otvara tek po startanju motora, odnosno maska se zatvara kada je motor ugašen.

Iza nje se krije 5,2-litreni bi-turbo V12. Njegova snaga nije poznata, no moguće je da će biti prenijet iz Superleggere u nepromijenjenom obliku, odnosno da će razvijati snagu od 725 KS i 900 Nm okretnog momenta. DBS Zagato dolazi i s karbonskim krovom bez stražnjeg prozora, kamerom umjesto stražnjeg retrovizora, novim svjetlima i poklopcem motora te jedinstvenim setom naplataka, kao i dotjeranim stražnjim krajem te s nekoliko novih ukrasnih elemenata.

Oba ova ljepotana će biti proizvedena u ograničenoj seriji od svega 19 primjeraka i prodavat će se kao par. Dakle, isporuke oba modela su zakazane za sljedeću godinu, a suprotno ranijim informacijama neće biti pretjerano skupi. Naime, raniji izvještaji su govorili da će sam DB4 GT Zagato Continuation stajati oko 6,7 milijuna eura, a sada doznajemo da ćete za te novce dobiti oba automobila. Džabe, zar ne?

Podijeli:
1