Aston Martin potvrdio novi sportski model – Project 003

Aston Martin potvrdio novi sportski model – Project 003

Svemirski model Valkyrie i njegova AMR Pro izvedba su Project 001 i 002, a sada je britanski proizvođač potvrdio kako je već započeo rad na Projectu 003. Skicu tog vozila možete vidjeti priloženu uz ovu vijest, a glavna trenutno poznata razlika između 001 i 002 s jedne te 003 s druge strane je da će potonji novitet biti namijenjen širem krugu potencijalnih kupaca, ako tako nešto možemo uopće i reći u svijetu super sportskih, odnosno hyper automobila.

Šef Aston Martina je popratio priloženu skicu rekavši kako je Valkyrie zamišljen kao jedinstveni automobil koji će stvoriti novu modelnu obitelj čiji će se budući pripadnici prodavati u nešto većem broju primjeraka, a svaki od njih će postaviti nove standarde unutar svog segmenta te se prodavati paralelno sa standardnom mainstream ponudom Astona. Rekao je i da je Project 003 prvi korak u tom smjeru.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nadalje, iz Astona su otkrili da će se ovaj model temeljiti na laganoj konstrukciji te da će ga pokretati hibridni (benzin-struja) pogonski sklop sa središnje smještenim turbo motorom. Sustavi aktivne aerodinamike i ovjesa te mala masa će jamčiti vrhunske performanse te vozne sposobnosti. Također, ovaj će automobil biti moguće koristiti svakodnevno, odnosno bit će u potpunosti legalan za cestovnu upotrebu, imat će prtljažnik te dolaziti u izvedbama s upravljačem na obje strane vozila.

Na dizajn će svakako određeni utjecaj imati i Valkyrie, a Aston planira proizvesti 500 ovih modela u coupe izvedbi. Prve isporuke se očekuju do kraja 2021, a nakon toga ponuda bi mogla biti proširena s kabrioletom.

Podijeli:
1