Aston Martin potvrdio novi sportski model – Project 003

Aston Martin potvrdio novi sportski model – Project 003

Svemirski model Valkyrie i njegova AMR Pro izvedba su Project 001 i 002, a sada je britanski proizvođač potvrdio kako je već započeo rad na Projectu 003. Skicu tog vozila možete vidjeti priloženu uz ovu vijest, a glavna trenutno poznata razlika između 001 i 002 s jedne te 003 s druge strane je da će potonji novitet biti namijenjen širem krugu potencijalnih kupaca, ako tako nešto možemo uopće i reći u svijetu super sportskih, odnosno hyper automobila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Šef Aston Martina je popratio priloženu skicu rekavši kako je Valkyrie zamišljen kao jedinstveni automobil koji će stvoriti novu modelnu obitelj čiji će se budući pripadnici prodavati u nešto većem broju primjeraka, a svaki od njih će postaviti nove standarde unutar svog segmenta te se prodavati paralelno sa standardnom mainstream ponudom Astona. Rekao je i da je Project 003 prvi korak u tom smjeru.

Nadalje, iz Astona su otkrili da će se ovaj model temeljiti na laganoj konstrukciji te da će ga pokretati hibridni (benzin-struja) pogonski sklop sa središnje smještenim turbo motorom. Sustavi aktivne aerodinamike i ovjesa te mala masa će jamčiti vrhunske performanse te vozne sposobnosti. Također, ovaj će automobil biti moguće koristiti svakodnevno, odnosno bit će u potpunosti legalan za cestovnu upotrebu, imat će prtljažnik te dolaziti u izvedbama s upravljačem na obje strane vozila.

Na dizajn će svakako određeni utjecaj imati i Valkyrie, a Aston planira proizvesti 500 ovih modela u coupe izvedbi. Prve isporuke se očekuju do kraja 2021, a nakon toga ponuda bi mogla biti proširena s kabrioletom.

Podijeli:
1