Aston Martin potvrdio konkurenta Ferrariju 488

Aston Martin potvrdio konkurenta Ferrariju 488

Nakon što su lansirali DB11 u Aston Martinu sada žele napraviti korak dalje u područje kojim inače vladaju Ferrari i Lamborghini. Točnije, Britanci žele proizvesti sportski automobil sa središnje smještenim motorom koji će biti konkurencija modelima poput Ferrarija 488 i Lamborghinija Huracan.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Potvrdio je to astonov šef Andy Palmer koji je dodao i da bi se ovaj automobil na tržištu trebao pojaviti tijekom otprilike 2020. Točnije, Palmer je rekao i da bi Aston trebao u narednih sedam godina lansirati po jedan novi automobil godišnje.

Točnije, prvo je stigao DB11, a slijedit će Vantage i Vanquish. 2019. bi trebao stići crossover DBX, a nakon njega i ovaj novi sportski model. Poslije sportskih noviteta slijedit će luksuznije limuzine koje Palmer za sada naziva Lagonda One i Lagonda Two, a s obzirom da će proizvodni ciklus ovih automobila iznositi oko sedam godina 2023. možemo očekivati DB12.

Vratimo se glavnom junaku ove vijesti i recimo da će performansama i cijenom popuniti prostor između trenutne astonove sportske ponude i modela Valkyrie. Ipak o konkretnoj cijeni, dizajnu i sl. je još uvijek prerano govoriti. Vjeruje se da će pogonski sklop biti elektrificiran, odnosno da će ga pokretati neka vrsta hibridnog pogona.

YouTube MP3 - Hotmail
1