Aston Martin potvrdio električnog nasljednika modelu Rapide

Aston Martin potvrdio električnog nasljednika modelu Rapide

Aston Martin je službeno potvrdio kako će na tržište svakako stići nasljednik modela Rapide, no i da će se raditi o sasvim drugačijem automobilu od onog trenutnog. Barem kada je riječ o njegovom pogonskom sklopu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konkretnije, Andy Palmer, astonov šef, je rekao da će trenutni Rapide pokretan 6.0 V12 motorom prvo naslijediti električni RapidE, a kasnije će njegovo mjesto u ponudi popuniti crossover DBX s jedne te novi limuzinski model pod značkom Lagonde s druge strane.

Podsjetimo, Aston Martin je električni RapidE predstavio kao koncept krajem 2015, a trenutno nije poznato hoće li vanjština ostati identična benzinskoj verziji ili će i tu doći do značajnijeg razlikovanja kako bi se istaknuo njegov alternativni pogonski sklop o kojem za sada nema konkretnijih informacija, no nagađa se da će razvijati snagu od oko 800 KS te omogućiti autonomiju od najmanje 350 km.

Kada će točno električni RapidE stići na tržište za sada nije poznato, no Palmer je rekao da će se to dogoditi uskoro pa pretpostavljamo da je mislio na iduću godinu. Također, produkcijski DBX se očekuje 2019, a Lagonda bi trebala stići najkasnije početkom sljedećeg desetljeća.

YouTube MP3 - Hotmail
1