Aston Martin planira proizvesti 28 primjeraka modela Goldfinger DB5 Continuation

Aston Martin planira proizvesti 28 primjeraka modela Goldfinger DB5 Continuation

Aston Martin DB5 iz filma o James Bondu Goldfinger (1964.) je jedan od neprepoznatljivijih i najslavnijih automobila iz svijeta filma. Za prave poklonike Aston Martin sprema posebnu poslasticu. Naime, Britanci planiraju proizvesti 28 primjeraka ovog automobila koji se nakon Goldfingera pojavio u još šest filmov o James Bondu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Iz Astona su poručili kako će svaki primjerak biti autentična replika automobila iz filma, no dodali da će određene modifikacije ipak biti učinjene, ali prije svega kako bi se osigurala visoka razina kvalitete i pouzdanosti. Nadalje, svaki će doći u Silver Birch srebrnoj boji te biti opremljen “funkcionalnim svaštarijama” iz filma. Ipak, teško je zamisliti kako će biti opremljen katapultirajućim sjedalom, no potvrđeno je da će imati rotirajuće tablice.

Nažalost ovaj automobil neće biti moguće registrirati za svakodnevnu cestovnu upotrebu, a još “gora” vijest je da će svaki primjerak stajati popriličnih 3 milijuna Eura (prije davanja). Prve isporuke su planirane za 2020, a recimo i kako će 25 primjeraka biti prodano kupcima, Aston Martin i EON Productions (u suradnji s kojim će ovaj automobil biti razvijen) će zadržati po jedan, a posljednji 28. primjerak će biti prodan na humanitarnoj aukciji.

O tehničkim karakteristikama za sada nema informacija, no originalni DB5 je pokretao 4,0-litreni 6-cilindrični motor snage 210 kW, odnosno 286 KS te najvećeg okretnog momenta od 380 Nm. To je bilo dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za 7,1 sekundu te dostizanje najveće brzine od 238 km/h.

Podijeli:
1