Aston Martin planira još jedan sportski hibridni model

Aston Martin planira još jedan sportski hibridni model

Trenutno se u Aston Martinu odvija nekoliko vrlo značajnih projekata. Prije svega podsjetimo kako je nedavno predstavljen novi Vantage, još uvijek se razvija model Valkyrie, AMG-ov utjecaj je sve veći, planira se povratak Lagonde, uskoro će biti predstavljen prvi crossover DBX, sprema se i novi Vanquish, a navodno i električni konkurent teslinom Roadsteru.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Sada pak doznajemo da u Gaydonu planiraju razviti novi sportski model koji će se smjestiti ispod spomenutog modela Valkyrie. Drugim riječima, taj bi model bio konkurencija mclarenovom 720S, ferrarijevom 488 GTB i sl.

Za sada nije poznato koje će ime nositi ovaj model, a njegov dolazak na tržište možemo očekivati prije kraja ovog desetljeća. Na njegovom razvoju, kao i kod modela Valkyrie, uz astonove rade i stručnjaci F1 momčadi Red Bull Racing što znači i veliki utjecaj te preuzimanje pojedinih elemenata iz Formule 1.

Prema posljednjim informacijama ovaj će model pokretati hibridni pogonski sklop, a vjeruje se da će njegovu osnovu činiti AMG-ov 4,0-litreni bi-turbo V8. Kombinirana snaga ovog pogonskog sklopa će se navodno kretati do 800 KS. Drugim riječima, trebalo bi se raditi o istom pogonskom sklopu koji će se navodno naći i u novom, u Ženevi upravo predstavljenom AMG-u GT 4-Door Coupeu.

Nadalje, ovaj će se model temeljiti na novom monocoqueu od ugljičnih vlakana, a ostatak konstrukcija će biti izrađen od aluminija. Spomenuti motor će biti središnje smješten, a kupci mogu očekivati dinamičan izgled te razne sustave aktivne aerodinamike.

Podijeli:
1