Aston Martin najavio svoj prvi SUV – DBX

Aston Martin najavio svoj prvi SUV – DBX

Aston Martin je objavio prve fotografije i video teaser svog prvog SUV modela te potvrdio kako će ipak nositi oznaku DBX. Naime, Aaston je prije nekoliko godina najavio ovaj korak studijom DBX, no kasnije su se pojavile informacije da će ime produkcijskog modela biti Varekai.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Na priloženim slikama i video zapisu možete vidjeti testni prototip ovog automobila koji otkriva, sukladno očekivanjima, kako će produkcijski model imati petora za razliku od studija koja je imala troja vrata. S obzirom kako je riječ o testnom modelu nedostaju pojedini dijelovi karoserije pa je teško zaključiti o konačnom izgledu serijskog vozila.

S tehničke strane DBX bi se trebao temeljiti na istoj platformi koju će koristiti lagondin SUV i limuzina koji će se proizvoditi u istoj tvornici počevši od 2021. Isprva će kupcima biti ponuđene V12 i V8 izvedbe, a kasnije bi trebala postati dostupna i hibridna verzija s mercedesovom tehnologijom.

Proizvodnja ovog modela će biti povjerena novim astonovim pogonima u Walesu, a prije nego što serijska proizvodnja uistinu započne pred DBX-om je faza real-world testiranja u najrazličitijim uvjetima. Dakle, možemo očekivati teasere s hladnog sjevera, iz pustinja, alpskih prijevoja i sl. pa čak i s Nürburgringa.

Dolazak DBX-a na tržište se očekuje krajem sljedeće godine, a premijera se može očekivati uskoro. Glavnu konkurenciju će mu činiti modeli poput lamborghinijevog Urusa, budućeg ferrarijevog modela Purosangue i sl.

Podijeli:
1