Aston Martin Lagonda Vision – najava produkcijskog modela

Aston Martin Lagonda Vision – najava produkcijskog modela

Čini se kako u Lagondi još uvijek ima života. Naime, Aston Martin već neko vrijeme pokušava udahnuti život u ovu pomalo zaboravljenu lumsuznu marku, a dosadašnji pokušaju nisu urodili plodom. To bi se pak moglo promijeniti s novom ženevskom studijom Lagonda Vision.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Lagonda Vision je svakako jedno od značajnijih iznenađenja ovogodišnjeg ženevskog auto salona, a riječ je o studiji koja nam predstavlja astonovu viziju luksuznog automobila budućnosti. Sukladno tome Lagonda Vision je električno pokretano vozilo futurističkog dizajna s mogućnošću autonomne vožnje.

Unutrašnjost je minimalistički uređena i bogato opremljena. U ovaj će se automobil moć smjestiti četiri osobe u zasebna i udobna sjedala, a interijer je svijetao i izrađen od kvalitetnih materijala. Podizanjem vratiju se otvara i dio krova pa je ulazak i izlazak iz vozila uvelike olakšan, a upravljač se može u potpunosti sakriti u prednju armaturu što će osloboditi dodatni prostor.

O tehničkim karakteristikama za sada nema konkretnijih informacija, no prema onome što se da zaključiti iz službenog priopćenja radi se o modelu s pogonom na sva četiri kotača i baterijama smještenim u podnicu, a sam automobil će imati autonomiju od oko 650 km.

Na kraju dodajmo da Aston Martin namjerava kupcima ponuditi produkcijsku verziju ovog automobila tijekom 2021, a nedugo zatim, točnije 2023, bi slijedila dva dodatna noviteta innspirirana ovom studijom. Radit će se o coupeu i SUV-u.

Podijeli:
1