Aston Martin DBX707: SUV sportskih performansi

Aston Martin DBX707: SUV sportskih performansi

Jednom kada James Bond ode u mirovinu i osnuje obitelj, vjerojatno će voziti Aston Martinov SUV DBX707, najsnažniji i najluksuzniji SUV na svijetu, prema tvrdnjama britanskog proizvođača

Aston Martin predstavio je luksuzni, najbrži, najsnažniji i najdinamičniji SUV na svijetu – barem prema njihovim tvrdnjama – DBX707. Britanski proizvođač ovime u iznimno popularni segment obiteljskih SUV-ova unosi dašak luksuza, ali i vrhunske performanse dostojne Jamesa Bonda (u ovom slučaju, i njegove supruge i nekoliko djece na stražnjem sjedištu)…

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Stvoren kako bi bio apsolutni vrhunac ponude u segmentu, Aston Martin DBX707 donosi 4-litreni twin-turbo V8 motor snage 707 KS i okretnog momenta 900 Nm. Ovaj impresivni benzinac snagu prenosi pomoću potopljene spojke i automatskog 9-stupanjskog mjenjača, pa iako je “posuđen” iz modela DBX trebao bi ponuditi sasvim drugačiji karakter vožnje. Iz mjesta do 100 km/h tako bi ovaj SUV trebao ubrzati za samo 3,3 sekunde.

Tu su i posebne karbon-keramičke kočnice, promjera 420 (sprijeda) te 390 mm (straga), zahvaljujući kojima je neovješena masa smanjena za čak 40,5 kilograma. Kotači su standardno promjera 22″, s opcijskima od 23″, postavljeni na zračni ovjes koji vožnju čini iznimno udobnom.

DBX707 jedini je SUV na svijetu koji nudi opciju “trkaćeg starta” i načine vožnje nazvane GT Sport i Sport+, kako bi imao impresivne karakteristike u lansiranju sa startne linije i postizao spomenuto ubrzanje. Najviša brzina deklarirana je na čak 310 km/h.

Aston Martin najavljuje početak proizvodnje ovog modela već u ovom tromjesečju, a isporuke kupcima započet će tijekom drugog tromjesečja ove godine. Početna cijena bit će nešto viša od 205.000 eura.

Kad je riječ o izgledu – nećemo trošiti riječi, uputit ćemo vas samo u priloženu galeriju fotografija.

Podijeli:
1