Aston Martin DB12 i u verziji bez krova, Volante

Aston Martin DB12 i u verziji bez krova, Volante

Nakon nedavno predstavljenog novog Super Tourera DB12, Aston Martin prikazao je i njegovu nadolazeću kabriolet verziju Volante, koja će u prodaju stići krajem godine

U svibnju je Aston Martin predstavio nasljednika legendarnog GT modela DB11. Model DB12 britanski proizvođač naziva “super tourerom”, koji bi trebao označiti početak jedne sasvim nove generacije sportskih automobila, a najmoćniji je to i najnapredniji GT ikada sklopljen u njihovim pogonima. Sada doznajemo da će DB12 dobiti i verziju Volante, za uživanje u vožnji s vjetrom u kosi.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

DB12 Volante donosi isti karakter kao i osnovni model, kombinira sport, luksuz, dinamiku i eleganciju, uz dodatak sklopivog platnenog krova. On je načinjen od materijala s osam slojeva (primarno zvučne) izolacije, a automatski se može sklopiti (za 14 sekundi) ili vratiti natrag na automobil (u 16 sekundi), pri brzinama do 50 km/h. Elektronički mehanizam krova moguće je pokrenuti i na daljinu, daljinskim ključem. Osnovni model krova je crn, ali kupci će moći naručiti ga i u crvenoj, plavoj ili crno-srebrnoj kombinaciji boja.

Kao i osnovna izvedba, i DB12 Volante je namijenjen za 2+2 putnika, pogonjen je 4-litrenim V8 twin-turbo motorom snage 680 KS. Ubrzanje do 100 km/h mjeri 3,7 sekundi, a najviša brzina je čak 325 km/h. u odnosu na coupé model, Volante donosi i posebno ojačano podvozje, ovjes i poprečne ukrute, čime mu je torzijska krutost povećana za oko 5%.

Svjetsku će premijeru ovaj model doživjeti u Kaliforniji na nadolazećem Monterey Car Weeku. Proizvodnja započinje već tijekom ovog kvartala, a prve isporuke kupcima dogodit će se prije kraja godine. Cijena nije objavljena, ali se očekuje da će biti viša od one koja je najavljena za “obični” DB12, a iznosi najmanje 200.000 eura.

YouTube MP3 - Hotmail
1