Apple napokon priznao: “Radimo na sustavu autonomnog upravljanja”

Apple napokon priznao: “Radimo na sustavu autonomnog upravljanja”

Priča o appleovom automobilu, odnosno o električnom automobilu sa sustavom autonomnog upravljanja je jedna od najvećih javnih tajni tehnološkog svijeta. Podsjetimo, Projekt Titan je navodno naziv pod kojim se vodi navodni projekt razvoja autonomno upravljivog električnog automobila, no Apple to nikada nije priznao. Do sada.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, sam Projekt Titan, u smislu vlastitog automobila je mrtav, no u Appleu su odlučili na tržište lansirati sustav autonomnog upravljanja. Potvrdio je to appleov šef Tim Cook koji je u intervjuu Bloombergu rekao da appleovi stručnjaci i dalje rade na razvoju ove tehnologije te da ju u ovom američkom elektroničkom divu vide kao vrlo važan sastavni dio budućnosti. Štoviše, Cook autonomno upravljanje naziva “majkom svih AI (umjetna inteligencija) projekata” i “vjerojatno najzahtjevnijim AI projektom na kojem možete danas raditi.”

Cook za sada nije ulazi u detalje vezane uz ovaj projekt, no čini se kako je ideja o vlastitom automobilu odbačena pa bi Apple pretpostavljamo na tržištu htio pozicionirati kao dobavljač nekom proizvođaču automobila. Također, za sada nije poznato ni kada Apple planira započeti testiranja, a nepoznanica je i kada bi se dotični sustav mogao pojaviti na tržištu.

YouTube MP3 - Hotmail
1