Apollo još jednom najavio model IE

Apollo još jednom najavio model IE

Tijekom prošlog tjedna Apollo Automobili je objavio vrlo interesantan teaser stražnjeg kraja svog novog modela koji će nositi oznaku IE. O samom automobilu za sada nema ikakvih službeno potvrđenih informacija, no očekuje se da će ga pokretati V12 pogonski stroj snage veće od 1000 KS.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Pored velikog i snažnog motora IE bi se trebao moći pohvaliti vrlo naprednim aero paketom izrađenim od ugljičnih vlakana. Također, velika većina ostatka automobila bi trebala biti izrađena od tog i drugih sličnih lakih i naprednih materijala pa bi mu se masa trebala kretati oko 1.300 kg, što će rezultirati vrhunskim performansama te voznim svojstvima općenito.

Iz samih teasera se ne može puno zaključiti no vidi se veliko stražnje krilo, dijelovi stražnjeg difuzora, prednji spliter i sl. Također, prvi teaser je otkrio i središnje smješteni i trostruki završetak ispušnog sustava.

Na kraju dodajmo da će se ovaj automobil proizvoditi u Italiji u pogonima MAT-a (Manifattura Automobili Torino), a službena premijera se navodno može očekivati za najviše nekoliko tjedana. Cijena i veličina serije za sada nisu poznati.

YouTube MP3 - Hotmail
1