Apollo Intensa Emozione – intenzivan automobil za one dubokog džepa

Apollo Intensa Emozione – intenzivan automobil za one dubokog džepa

Revitalizirani Apollo je predstavio svoj prvi novi produkcijski automobil, a riječ je o vozilu pod oznakom IE što je kratica za Intensa Emozione. Ovaj moderni super ili hiperautomobil je namijenjen kolekcionarima i automobilističkim entuzijastima dubljeg džepa.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konkretnije, pokreće ga atmosferski 6,3-litreni V12 motor snage 780 KS i najvećeg okretnog momenta od 760 Nm. Ovaj je pogonski stroj uparen sa 6-stupanjskim sekvencijalnim mjenjačem s ručicama na upravljaču, a osnovu mu čini monocoque izrađen od ugljičnih vlakana. Nadalje, tu su i trkači ovjes, brembov kočnički sustav i sl.

Apollo IE teži svega 1250 kg, a uz vrhunsku aerodinamiku do 100 km/h će ubrzati za 2,7 sekundi, dok mu najveća brzina iznosi 335 km/h.

Dizajn je najbolje opisati kao agresivan, dok se posebno ističu veliki prednji spliter, veliki otvori za hlađene, veliko stražnje krilo te središnje smješteni završetak ispuha poprilično upečatljivog dizajna. Sportsku i agresivnu temu slijedi i unutrašnjost u kojoj se pored sportskih sjedala ističe ambijentalno LED osvjetljenje, crvene presvlake, razni elementi od ugljičnih vlakana, digitalna instrumentna ploča i sl. Svim budućim vlasnicima će biti ponuđene razne mogućnosti personalizacije vozila, što će uključivati i po mjeri izrađena sjedala.

Apollo namjerava proizvesti svega deset primjeraka ovog automobila, a svaki će stajati od 2,3 milijuna Eura. Kupcima će biti omogućeno sudjelovanje u proizvodnji, raznim programima i natjecanjima na trkaćim stazama širom Europe, kao i uvid u buduće proizvode ovog proizvođača.

Podijeli:
1