Američki Fisker stiže na tržište Europe

Američki Fisker stiže na tržište Europe

Proizvođač električnih automobila iz SAD-a na MWC-u u Barceloni najavio je svoj izlazak na tržište Europe sa svojim prvim, i za sada jedinim, SUV-om Ocean

Potpuno električni SUV američke proizvodnje, Fisker Ocean, pomalo je neočekivano predstavljen na sajmu mobilnih tehnologija Mobile World Congress u Barceloni. Tamo je najavljeno da će ovaj model biti moguće kupiti, osim u SAD-u, i na odabranim tržištima Europe, gdje će prvo biti otvorena knjiga narudžbi. Budući da serijska proizvodnja još nije započela, Fisker najavljuje da će američko i europsko tržište svoje prve primjerke Oceana ugledati najranije u studenome ove godine.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Fisker Ocean prostrani je obiteljski SUV za pet putnika. U osnovnoj verziji nudi autonomiju od 440 kilometara (WLTP) s jednim punjenjem baterija, dok u najopremljenijoj inačici to iznosi čak 630 km, što bi trebalo biti najviše za ovaj segment. Osim toga, kompanija se pohvalila i činjenicom da nude generalno jamstvo na automobile u trajanju od 6 godina ili 100.000 km, dok za baterije i elektromotore ono iznosi 10 godina ili 160.000 km. Za početak su otvorili predstavništvo u Münchenu, a širenje po Europi će se nastaviti i u budućnosti.

Osnovni model, Ocean Sport, s prednjim elektromotorom donosi 275 KS. Srednji model je Ocean Ultra s dva motora i pogonom na sva četiri kotača te snagom od 540 KS i ubrzanjem od 0 do 100 km/h za 4,2 sekunde. Vrh ponude je Ocean Extreme, s već spomenutim dosegom od 630 km, dvomotornim pogonskim sustavom snage 550 KS i ubrzanjem do 100 km/h za 3,9 sekundi.

U Europi će početna cijena Fiskera Sport biti nešto ispod 42.000 eura. Za verziju Ultra trebat će izdvojiti najmanje 57.000, a za Extreme nešto manje od 70.000 eura. Prve zemlje u kojima će Fisker službeno nuditi svoj e-SUV bit će Austrija, Danska, Francuska, Njemačka, Norveška, Španjolska, Švedska i Ujedinjeno Kraljevstvo.

YouTube MP3 - Hotmail
1