Alpineov SUV bi se mogao temeljiti na mercedesovom modelu GLA

Alpineov SUV bi se mogao temeljiti na mercedesovom modelu GLA

Renaultova sportska marka Alpine samo što nije napokon revitalizirana, a već stižu izvještaji i o crossoveru koji bi također uskoro mogao stići na tržišta.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Podsjetimo se, prvi moderni Alpine bi trebao biti produkcijska izvedba konceptnog vozila Alpine Vision te bi trebao nositi naziv A120. Vjeruje se kako će ga pokretati novi 4-cilindrični 1,8-litreni turbobenzinski motor snage između 250 i 300 KS. Zahvaljujući obilnoj upotrebi lakih materijala A120 bi trebao težiti oko 1000 kg, a insajderi javljaju kako će do 100 km/h ubrzavati za manje od 4,5 sekunde, dok bi mu se cijena trebala kretati oko 55.000 Eura.

Nakon lansiranja A120 te posebno ako kupci za njim pokažu zadovoljavajući interes, Alpine bi mogao proširiti svoju ponudu. Točnije, posljednje glasine kažu kako bi se modelu A120 do kraja ovog desetljeća mogao pridružiti SUV/crossover koji bi se temeljio na mercedesovom modelu GLA.

Renault i Mercedes već neko vrijeme usko surađuju pa nema razloga da ne nastave i na ovom području. Uostalom, isti model (GLA) čini osnovu za infinitijev QX30. Dakako, Alpine ne bi bio samo rebrandirani Mercedes, već bi se od njega razlikovao vanjskim dizajnom, uređenjem interijera i sl, dok bi za pokretanje vjerojatno mogao biti zadužen i AMG-ov 2,0-litreni turbo. Nadalje, mogu se očekivati i pogon na sva četiri kotača, ručni te automatski mjenjači.

Podijeli:
1