Alpine prikazao električnu gradsku jurilicu A290_β

Alpine prikazao električnu gradsku jurilicu A290_β

A290_β oznaka je demo automobila, koji utjelovljuje viziju marke Alpine i spaja svakodnevnu gradsku vožnju, elektrifikaciju i maleni sportski kompakt s trkaćim karakterom

Renaultov sportski brand Alpine preuzet će od matične marke proizvodnju sportski orijentiranih vozila, u sklopu nove kompanijske strategije i posvemašnje elektrifikacije ponude. Gašenjem Renaultovog sportskog odjela Alpine otvara novo poglavlje u svojem poslovanju te predstavlja prvi koncept, Alpine A290_β.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Maleni gradski kompakt smješta se u B-segment, oblikom neodoljivo podsjeća na Renault 5, a potpuno je usklađen s novom generacijom sportskih gradskih jurilica – digitaliziran je, elektrificiran i stilski dotjeran. Oslanja se i na trkaću povijest marke, pa obećava uzbudljivo iskustvo vožnje, a sve uz predanost zaštiti okoliša kroz korištene električne pogone. Bit će to prvi od tri demo automobila, koje Alpine planira predstaviti tijekom sljedeće godine u sklopu projekta “garaže snova” (Dream Garage).

Gradski sportski A290_β za sada služi tek kao koncept, koji utjelovljuje viziju marke Alpine, dok bi njegova produkcijska inačica trebala biti predstavljena tijekom 2024. godine. Alpine je ovim modelom pojasnio i nomenklaturu, koju ubuduće planiraju koristiti. Oznake modela dolazit će s početnim slovom A, nakon kojeg će slijediti tri brojčane znamenke. U ovom slučaju 2 označava B-segment, a 90 smješta automobil u “Lifestyle” dio ponude. Grčko slovo beta ovdje, kao i kod softvera, označava tek testnu verziju.

YouTube MP3 - Hotmail
1