Alpine objavio još jedan teaser modela A120

Alpine objavio još jedan teaser modela A120

Renaultova revitalizirana sportska marka Alpine će na predstojećem ženevskom auto salonu predstaviti svoj prvi moderni model koji će vrlo vjerojatno nositi oznaku A120.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Francuzi su u sklopu najavne kampanje predstavili par konceptnih vozila čiji će dizajn biti od velikog utjecaja na konačni produkcijski model te cijelu seriju raznih teasera (slika te video i zvučnih zapisa) samog ženevskog noviteta, a različite su informacije putem neslužbenih kanala stigle do medija.

Prema onome što smo do sada doznali A120 bi se trebao temeljiti na novoj aluminijskoj šasiji, a od istog će mu materijala biti izrađena i karoserija. Očekuje se kako će ga pokretati središnje smješteni 1,8-litreni 4-cilindrični turbo motor snage između 250 i 300 KS uparen s automatskim mjenjačem s dvije spojke te pogonom na stražnje kotače.

Iako se spomenuta snaga danas i ne čini značajno velikom, uz relativno malu masu od oko 1000 kg ovaj će automobil do 100 km/h biti u stanju ubrzati za oko 4,5 sekundi, a ponudit će i visoku razinu agilnosti.

Prodaja bi trebala krenuti u drugoj polovici ove godine, a očekuje se kako će se cijena kretati između 55.000 i 60.000 Eura.

YouTube MP3 - Hotmail
1