Alpine A110S – više snage i opasniji izgled

Alpine A110S – više snage i opasniji izgled

Ponuda marke Alpine se trenutno svodi na jedan model, A110. Sada je predstavljena nova top izvedba ovog automobila pod oznakom A110S koja će uz veću snagu donijeti i nekoliko dorada vanjskog i unutrašnjeg dizajna. Iz Alpinea poručuju kako je riječ o “intenzivnom sportskom automobilu kojeg definiraju visoka razina stabilnosti i upravljivosti pri višim brzinama.” Također, kažu da je podoban za svakodnevnu upotrebu.

Najvažnija novost je svakako povećanje snage središnje smještenog 1,8-litrenog turbo 4-cilindričnog motora. Ovaj će pogonski sklop u modelu A110S razvijati snagu od 215 kW (+30 kW), odnosno 292 KS (+41 KS) i najveći okretni moment od 320 Nm.

Uparen je sa 7-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvije spojke koji snagu i moment na podlogu prenosi putem stražnjih kotača. Dodajmo i da A110S teži 1114 kg i kako će do 100 km/h ubrzati za svega 4,4 sekunde, a najveća će mu brzina iznositi 260 km/h.

Kako bi se bolje nosio s većom snagom i osigurao vozačima još veću razinu upravljivosti pri visokim brzinama A110S će se moći pohvaliti i s 50% tvrđim oprugama, novim amortizerima i stabilizatorima. Zahvaljujući svim ovim doradama podnica automobila je snižena za 4 mm. Od ostalih tehničkih novosti se ističe 18-colni GT Race crni kotači s michelinovim Pilot Sport 4 gumama te brembovim kočničkim sustavom s diskovima promjera 320 mm i narančastim kočničkim kliještima.

S vizualne strane su nove značke Alpine, razni ukrasni elementi, opcijski setovi naplataka, Gris Tonnerre mat siva boja vanjštine i sl, a tu je i krov izrađen od ugljičnih vlakana. U unutrašnjosti se nalaze sportska sjedala Sabelt, nove presvlake, aluminijske pedale, audio sustav Focal te razni estetski dodaci od ugljičnih vlakana.

Cijena ovog automobila u Francuskoj kreće od 66.500 eura, a uskoro će postati dostupan i na drugim europskim tržištima.

Podijeli:
1