Alpine A110 bi trebao dobiti izvedbu snage 300 KS, možda i cabrio

Alpine A110 bi trebao dobiti izvedbu snage 300 KS, možda i cabrio

Unatoč činjenici kako je riječ o automobilu s nešto manje od snage od većine svojih konkurenata moderni Alpine A110 oduševljava one koji su ga imali priliku isprobati. Naime, laka konstrukcija ovog vozila te odlična raspodjela mase nadoknađuju “manjak” snage te čine ovog Francuza zabavnim i atraktivnim automobilom. Ako se najnovije informacije pokažu točnima u skoroj će budućnosti tome biti još više tako.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Naime, DownSfift javlja kako će uskoro na tržište stići još agilnija i dinamičnija izvedba ovog modela. Točnije, u listopadu ove godine bi na tržište trebala biti lansirana izvedba snage od oko 300 KS te najvećeg okretnog momenta od 400 Nm.

Najvjerojatnije će se raditi o 1,8-litrenom motoru, koji se nalazi i u A110, no u dotjeranoj verziji snage 300 KS te najvećeg okretnog momenta od 400 Nm koja pokreće aktualni Mégane RS Trophy. Dotični motor je standardno uparen sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem te opcijski s automatskim 6-stupanjskim mjenjačem s dvije spojke (tada mu najveći okretni moment iznosi 420 Nm).

Dakle, A110 bi uskoro mogao postati dostupan s 50 KS i 80 Nm više, a to bi trebalo biti dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za oko 4 sekunde, odnosno za oko 0,5 sekundi kraće od standardnog A110 te oko 1,2 sekunde brže od Méganea RS Trophy.

Na kraju dodajmo i kako bi se uskoro na tržištu mogla pojaviti i cabrio izvedba. Ova je verzija predmet glasina još od lansiranja standardnog coupea, a očekuje se kako će konačno stići na tržište tijekom 2020. Od ostalih noviteta Alpine bi 2021. navodno trebao lansirati SUV/crossover model temeljen na drugoj generaciji mercedesove GLA klase, dok će 2022. na tržište stići i njegova električno pokretana verzija. Službenih potvrda ovih navoda za sada još uvijek nema.

YouTube MP3 - Hotmail
1