Alpina XD3 – dizelski X3 M kojeg BMW neće proizvesti

Alpina XD3 – dizelski X3 M kojeg BMW neće proizvesti

Bilo je samo pitanje vremena kada će se poznati njemački tuner Alpina pozabaviti novim BMW-ovim modelom X3 i sada je stiglo vrijeme da se svijet upozna s XD3 kojeg bi slobodno mogli nazvati dizelskim M3 kojeg BMW neće proizvesti.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ovaj će automobil svoju svjetsku premijeru imati na predstojećem ženevskom auto salonu, a riječ je o trenutno najsportskijoj izvedbi novog X3. Konkretnije, ovaj automobil pokreće 3,0-litreni redni 6-cilindrični dizelski motor sa četiri turbopunjača snage 395 KS te najvećeg okretnog momenta od 770 Nm.

Nadalje, spomenuti je motor uparen s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem te xDrive sustavom pogona na sva četiri kotača, a oba su posebno prilagođena za ugradnju i upotrebu u XD3. Tu su i novi prilagodljivi sportski ovjes, stražnji diferencijal s blokadom proklizavanja, 20-colni standardni te 22-colni opcijski naplaci, novi ispušni sustav i sl.

U Alpini kažu kako će ovaj automobil do 100 km/h ubrzavati za 4,6 sekundi te dostizati najveću brzinu od 266 km/h. Cijena još uvijek nije poznata, no knjiga narudžbi će biti otvorena uskoro pa će se tada saznati i cijena. Prve isporuke su zakazane za početak 2019.

YouTube MP3 - Hotmail
1