Alfa Romeo ukida 4C coupe, ostaje izvedba Spider

Alfa Romeo ukida 4C coupe, ostaje izvedba Spider

Talijanska sportska marka Alfa Romeo, kao uostalom i većina fiatove grupacije, poznata je prema neobičnim i nerijetko upitnim odlukama kada je riječ o strategiji proizvoda. A, u tu se priču uklapa i najnovija informacija, potekla od pruduct managera za model 4C kako Alfa Romeo ukida coupe izvedbu ovog automobila, krajem modelne godine 2018.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Objavljeno je i kako će, do daljnjega, 4C Spider ostati u ponudi Alfa Romea, no najavljen je i rast cijena premda još nije u potpunosti poznato na koja se to sve tržišta odnosi. Govorimo li o cijenama, spomenimo kako je Alfa 4C na našem tržištu dostupna isključivo u izvedbi coupe, a njezina cijena iznosi 598.040 kn do registracije. Pokreće ju 1,7-litreni motor snage od 241 KS.

Odluku o povlačenju coupe izvedbe modela 4C neki objašnjavaju i činjenicom kako Alfa Romeo priprema coupe na osnovi Giulije, automobil koji bi trebao iz prošlosti vratiti ime GTV. Taj bi model, koji će se na tržištima pojaviti kroz godinu ili dvije, trebao biti 2+2 coupe s pogonom na sva četiri kotača, rasporedom opterećenja od 50:50 te više od 600 KS snažnim hibridnim pogonskim sklopom koji podrazumijeva 2,9-litreni V6 iz Giulije QV.

Konačno, prema petogodišnjem planu koji je Alfa Romeo objavio početkom mjeseca, radi se i na novoj generaciji supersportskog modela 8C.

Podijeli:
1