Alfa Romeo u Ženevi predstavlja novi crossover?

Alfa Romeo u Ženevi predstavlja novi crossover?

Alfa je prije nešto manje od godinu dana predstavila svoj plan razvoja ponude u narednih nekoliko godina. Većina poklonika automobila željeno očekuje dolazak novog GTV Coupea i novog 8C, no najviše novca talijanskoj marki bi mogli donijeti novi SUV modeli. Jedan od njih će vjerojatno biti predstavljen početkom sljedećeg mjeseca u Ženevi.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Podsjetimo, Alfa namjerava u skoroj budućnosti lansirati dva SUV modela. Jedan će se u ponudi smjestiti ispod, a drugi iznad modela Stelvio, dok će sam Stelvio 2022. biti osvježen i dobiti verziju s produljenim međuosovinskim razmakom. Veći SUV će konkurirati BMW-u X5, mercedesovoj GLE klasi i audijevom Q7, dok će manji biti konkurencija automobilima kao što su Mercedes-Benz GLA, BMW X1 i Audi Q3

Prema posljednjim saznanjima u Ženevi bi sljedećeg mjeseca premijeru trebao imati manji SUV/crossover. Ime ovog modela još uvijek nije poznato, no osnovu bi trebao posuditi od jeeopovog Renegadea. Drugim riječima, kupcima bi trebale biti dostupne izvedbe s pogonom na prednje te na sva četiri kotača. Prema nekim informacijama ovaj bi se automobil mogao temeljiti i na umanjenoj izvedbi platforme Giorgio što znači pogon na stražnje te na sva četiri kotača.

Izvori javljaju i da će proizvodnja biti povjerena pogonima u talijanskom Pomiglianu. Ako stvarno ovaj model bude predstavljen na ovogodišnjem ženevskom auto salonu za očekivati je da će prodaja započeti prije kraja ove ili početkom iduće godine. Uz benzinske i dizelske izvedbe u ponudi će se naći i plug-in hibridni modeli.

Podijeli:
1