Alfa Romeo u lipnju potvrđuje dva značajna noviteta?

Alfa Romeo u lipnju potvrđuje dva značajna noviteta?

Prema posljednjim informacijama Alfa Romeo će tijekom sljedećeg mjeseca potvrditi dolazak dva nova modela. Točnije, navodno će biti službeno potvrđen skori dolazak Coupe verzije modela Giulia te novi veliki SUV koji bi se dakle u ponudi smjestio iznad modela Stelvio.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Krenimo redom i recimo kako britanski Autocar javlja, pozivajući se na insajdere, da će Alfa u skoroj budućnosti pretvoriti Giuliju u coupe te u sklopu te modelne linije ponuditi hibridnu verziju snage oko 650 KS. Konkretnije, radilo bi se o poznatom 2,9-litrenom bi-turbo V6 motoru iz verzije Quadrifoglio koji bi zajedno s električnim pogonom razvijao spomenutu kombiniranu snagu od 650 KS. Drugim riječima, bit će ovo najsnažnija tvornička Alfa do sada.

Dolazak ovog Giulije Coupe na tržište se može očekivati početkom iduće godine, a vjerojatno bi se uz nju na tržištu mogla pojaviti i tzv. kupeovska limuzina, odnosno nešto kao alfin odgovor na BMW-ovu seriju 4 Gran Coupe, audijev A5 Sportback i sl.

Nadalje, isti izvor navodi i da će tijekom lipnja Alfa potvrditi rad na novom velikom SUV-u koji će biti veći od Stelvia, a mnogi pretpostavljaju kako bi mogao nositi oznaku Castello. U svakom slučaju radilo bi se o najvećem alfinom serijskom modelu, a vrijedi reći i da će ovaj SUV biti dostupan s hibridnom (2.0 turbo) izvedbom snage oko 400 KS. Tehničku osnovu bi uz određene izmjene trebao osigurati sam Stelvio no veće dimenzije i sl. će dovesti do rasta mase za oko 200 kg.

Dolazak ovog automobila se očekuje krajem 2019.

YouTube MP3 - Hotmail
1