Alfa Romeo: stižu novi GTV, 8C i dva SUV-a

Alfa Romeo: stižu novi GTV, 8C i dva SUV-a

Grupa FCA je objavila plan razvoja ponude u narednih pet godina, a među najzanimljivijim novostima su one koje se odnose na budućnost Alfa Romea. Naime, Alfa se sprema u sljedećim godinama osjetno modernizirati, osvježiti i proširiti svoju ponudu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Jedna od najznačajnijih novosti je svakako najava povratka imena GTV, a vrlo vjerojatno će se raditi o coupe izvedbi modela Giulia o čemu smo vas već izvještavali. Za očekivati je i da će ovaj model ponuditi Quadrifoglio verziju koja će biti konkurencija mercedesovom C63, BMW-u M4 te audijevom RS5.

Iz Alfa Romea je priopćeno kako će se novi model moći pohvaliti “savršenom raspodjelom mase od 50 naprema 50”, a u njega će se moći smjestiti četvero putnika. Također, rečeno je i da će ovaj model u svojoj najsnažnijoj izvedbi razvijati snagu od preko 600 KS. O kojem će se točno motoru raditi za sada nije potvrđeno, no rečeno je da će biti opremljen E-Boost tehnologijom te da će biti uparen sa sustavom pogona na sva četiri kotača s aktivnim sustavom raspodjele okretnog momenta.

Novi Alfa Romeo GTV će na tržište stići 2022, a iste će se godine na tržištu pojaviti i novi 8C. Ovaj će model pokretati hibridni pogonski sklop snage iznad 700 KS, a osnovu pogona će činiti središnje smješteni bi-turbo koji će biti zadužen za stražnju osovinu, dok će prednje kotače pokretati električni motor.

Za ubrzanje do 100 km/h ovom će modelu navodno trebati manje od 3 sekunde za što će dobrim dijelom biti zaslužna i relativno mala masa vozila koja će se postići upotrebom monocoque šasije izrađene od ugljičnih vlakana. Vrhunski dizajn bi pak trebao biti jedan od glavnih sastojaka konačne formule.

Nakon uspješnog lansiranja modela Stelvio te velike popularnosti SUV-ova, sasvim je jasno da će Alfa dodatno proširiti ponudu svojih SUV automobila. Trenutno su potvrđena dva nova SUV modela, od kojih će jedan biti kompaktnih dimenzija i smjestit će se odmah ispod Stelvia, dok će drugi biti veći te konkurirati BMW-u X5, mercedesovoj GLE klasi i audijevom Q7.

Giulietta će ostati dio ponude kao adut u kompaktnom segmentu, a u skoroj budućnosti se može očekivati temeljiti redizajn koji će uključivati i dostupnost plug-in hibridnog pogonskog sklopa te mnoge druge napredne tehnologije, uključujući i sustav poluautonomnog upravljanja. Giulia i Stelvio će također u narednih pet godina biti osvježeni te će s njima biti ponuđeni plug-in hibridni pogoni te bogatija opremom.

U skoroj budućnosti Alfa Romeo namjerava iz svoje ponude isključiti dizelske motore čije će mjesto zauzeti hibridni i plug-in hibridni modeli s električnom autonomijom od oko 50 km.

Ukratko u narednih par godina svaki će alfin model biti nov ili redizajniran te će ponuditi elektrificirani pogonski sklop.

Podijeli:
1