Alfa Romeo sprema i manji crossover?

Alfa Romeo sprema i manji crossover?

Alfa je na ovogodišnjem ženevskom auto salonu predstavila prekrasnu najavnu studiju Tonale. Riječ je o automobilu s kojim nam je Alfa pokazala kako će izgledati njen budući kompaktni crossover. Vozilo koje će se u ponudi smjestiti ispod modela Stelvio. No, čini se kako bi u Alfi mogli uskoro mogli predsstaviti i broj manji crossover B segmenta. Dakle, automobil dimenzijama sličan modelu MiTo.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Alfin trenutni plan razvoja ponude ne uključuje taj model, no planovi se mogu mijenjati. Naime, alfina europska šefica Roberta Zerbi je u Ženevi izjavila kako želi privući veći broj mlađih i ženskih kupaca. Zerbi je kao pozitivan primjer istaknula maleni MiTo, no uz opasku kako su tom modelu nedostajala stražnja vrata. To je naštetilo praktičnosti, a time i prodaji.

Drugim riječima, Alfa bi u skoroj budućnosti, sukladno trendovima, mogla lansirat manji crossover B segmenta s petorim vratima. Štedljiva fiatova motorizacija manjeg obujma, atraktivan dizajn na tragu studije Tonale, popularni crossoverski oblik te praktična izvedba s petorim vratima bi mogli biti glavni aduti tog automobila.

Zerbi je samo potvrdila da u Alfi rade na novom baznom, tzv. ulaznom modelu, no nije htjela otkriti o kojem će se karoserijskom obliku raditi. Dakle, sasvim je moguće da umjesto crossovera Alfa kupcima ponudi subkompaktni hatchback s petorim vratima. Također, moguće je da na tržište stignu obje karoserijske izvedbe.

U svakom slučaju ove modele (ili model) ne treba očekivati prije 2021. Naime, produkcijski Tonale će stići do kraja 2020, a nakon njega se očekuje i veći SUV koji bi se u ponudi smjestio iznad modela Stelvio.

Podijeli:
1