Alfa Romeo radi na novoj generaciji modela Giulietta i 4C

Alfa Romeo radi na novoj generaciji modela Giulietta i 4C

S modelima Giulia i Stelvio Alfa je značajno osvježila i modernizirala svoju ponudu, a nedavno smo vas izvijestili i kako je u pripremi još jedan veći SUV koji bi trebao predstavljati sam vrh alfine ponude. No, već sada se postavlja pitanje što slijedi nakon toga? Prema posljednjim saznanjima Talijani će posebnu pažnju posvetiti nasljednicima modela Giulietta i 4C.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U intervjuu s Auto Expressom alfin tehnički šef Roberto Fedeli je izjavio kako su Alfi potrebni dodatni “osnovni” modeli na kojima će se temeljiti cjelokupna marka. Fedeli je precizirao kako tu prvenstveno misli na vozilo C segmenta te na “vrlo sportski model.”

Nova Giulietta će se temeljiti na skraćenoj verziji platforme koju koristi Giulia, što znači kako će se raditi o modelu s pogonom na stražnje kotače, odnosno o svojevrsnoj posebnosti u segmentu. Fedeli kaže kako je teško u dotičnom segmentu ostvariti profit pa se očekuje kako će u Alfi temeljito poraditi na nasljedniku koji mora biti konkurentan u svakom pogledu u odnosu na najbližu konkurenciju.

Fedeli je priznao i kako se radi na razvoju nove verzije modela 4C, no i da se već razmatraju daljnje mogućnosti. Točnije, Fedeli kaže kako će u skoroj budućnosti trebati razmisliti o potencijalnom novom motoru i platformi. Drugim riječima, trenutno se u Alfi model 4C ocjenjuje kao automobil koji će kupcima biti dostupan kroz nekoliko generacija.

Podijeli:
1