Alfa Romeo prestaje s proizvodnjom modela MiTo

Alfa Romeo prestaje s proizvodnjom modela MiTo

Prema posljednjim saznanjima Alfa će uskoro prestati s proizvodnjom malog gradskog hatchbacka iz s trima vratima, odnosno modela MiTo. Otprije je poznato kako MiTo nije bio u alfinim planovima za razdoblje između 2018 i 2022, točnije pojavio se samo u stupcu za ovu, no ne i za kasnije godine.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Da mu se bliži kraj proizvodnje potvrdila je i alfina europska šefica Roberta Zerbi koja je rekla kako se početkom sljedeće godine planira gašenje modela MiTo s obzirom na vrlo nisku potražnju za modelima s troja vrata. Naime, na europskim tržištima se sve veći broj kupaca odlučuje za modele s petorim vratima, a da je tone uistinu tako svjedoče potezi i nekih drugih proizvođača koji gase izvedbe svojih modela s trima i ostavljaju u ponudi samo one s petorim vratima.

Zerbi je potvrdila i kako će uskoro na tržište stići novi crossover koji će se smjestiti ispod modela Stelvio te kako bi upravo taj model mogao privući veliki broj onih koji žele gradski model, no s puno većom dozom praktičnosti nego što je to slučaj s MiTo.

Podijeli:
1