Alfa Romeo MiTo bi mogao postati crossover

Alfa Romeo MiTo bi mogao postati crossover

Najmanji alfin model, koji je na tržištu prisutan još od 2008. bi mogao, u skladu s trendovima, postati crossover. Ova vijest dolazi od strane samog vodstva Alfi roditeljskog Fiata, odnosno od fiatovog šefa Sergia Marchionnea koji je najavio takvu mogućnost.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, Marchionne je rekao da “ako će u budućnosti postojati MiTo vjerojatno će promijeniti svoj oblik” jer se “tržišni udio za male modele B segmenta s dvoja vrata smanjio i nastavlja se smanjivati.” Drugim riječima, ovi MiTo bi mogao krenuti putem crossovera s obzirom da potražnja za tim automobilima nastavlja rasti pa je stoga to logičan potez.

Već otprije znamo da će alfina ponuda crossovera, koju trenutno čini Stelvio, biti nadopunjena većim modelom kojeg bi, između ostalog, trebao pokretati i hibridni pogonski sklop snage preko 400 KS. ZA očekivati je i barem jedan model manji od Stelvia, a nešto slično već nudi i mnogi drugi proizvođači automobila.

Giulietta bi pak trebala dobiti nasljednika koji će zadržati svoj hatchback oblik te i dalje ostati automobil prvenstveno namijenjen europskim kupcima. S obzirom da se u Alfi žele snažnije okrenuti tržištima poput Kine i SAD-a, gdje MiTo i Giulietta ne bi imali visoku prođu nije ni čudo da ova dva potonja modela nisu visoko na listi alfinih prioriteta. Unatoč tome dolazak njihovih nasljednika navodno možemo očekivati prije kraja ovog desetljeća.

YouTube MP3 - Hotmail
1