Alfa Romeo, Maserati, Dodge i Jeep na istim platformama

Alfa Romeo, Maserati, Dodge i Jeep na istim platformama

Iz Alfa Romea je još ranije potvrđeno kako bi se na platformi Giorgio trebalo temeljiti najmanje osam noviteta do 2020, no ova će hvaljena platforma očito biti osnova i za modele drugih proizvođača unutar FCA grupacije. Točnije, prema posljednjim saznanjima, istu će koristiti i modeli pod značkom Maseratija, Dodgea i Jeepa.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Primjera radi, Maserati bi dorađenu verziju ove platforme trebao iskoristiti za sljedeću generaciju modela Quattroporte, Ghibli i GranTurismo, za novi Alfieri, a možda i sa SUV srednje veličine.

Razlog za ovakvu odluku FCA-ovog vodstva dakako nije samo vođen činjenicom kako mnogi hvale Giorgio, već posebno time što će se na ovaj način raspodijeliti troškovi razvoja, odnosno ovo dijeljenje platformi će omogućiti smanjenje troškova talijansko-američke grupacije.

Alfina Giulia je prvi model kojem je ova platforma bila temelj, a slijedio ju je SUV Stelvio (na slici), dok bi treći trebala biti tzv. kupeovska limuzina temeljena na Giuliji koja će možda premijeru imati već sljedećeg mjeseca u Ženevi.

YouTube MP3 - Hotmail
1