Alfa Romeo Kamal i Castello stižu do 2020.

Alfa Romeo Kamal i Castello stižu do 2020.

Da Alfa svoju ponudu SUV/crossovera namjerava uskoro proširiti s dva nova modela odavno nije tajna. Naime, ovaj talijanski proizvođač je već ranije potvrdio kako na tržište planira do 2020. lansirati jednog većeg i jednog manjeg brata modelu Stelvio. Točnije, do kraja desetljeća bi im se trebali još pridružiti nova veća limuzina, novi hatchback i jedan “posebni” model.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

No, vratimo se SUV-ovima koji bi na tržište vjerojatno trebali doći prvi. Imena službeno još uvijek nisu poznata, no izvori tvrde da će manji nositi naziv Kamal, a veći Castello. Oba bi se modela u osnovi trebala temeljiti na modularnoj platformi Giorgio. Prvi će dimenzijama biti sličan vozilima poput audijevog Q3, a drugi BMW-ovom X5.

Manji model će pokretati isključivo 4-cilindrični motori, dok bi veći trebao dobiti i V6 pogonski stroj, a moguće je da će biti dostupan i u verziji sa sedam sjedala. Dizajn će biti prepoznatljiv alfin s određenim utjecajem Stelvia, a za očekivati je bogato opremljen i vrlo moderno uređen interijer.

Nadamo se kako ćemo uskoro doznati više.

YouTube MP3 - Hotmail
1