Alfa Romeo GTV i u cabrio izdanju?

Alfa Romeo GTV i u cabrio izdanju?

Podsjetimo, Alfa Romeo petogodišnji plan do 2022. uključuje značajan broj noviteta i unaprjeđenja postojeće ponude. U njemu se između ostalog spominju elektrifikacija ponude, novi SUV iz C te E segmenta, novi 8C te novi GTV temeljen na modelu Giulia Quadrifoglio i sl, a sada doznajemo kako ovaj potonji neće biti dostupan samo u jednoj izvedbi.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konkretnije, GTV bi trebao biti coupe temeljen na najsnažnijoj izvedbi Giulije, a Car Magazine sada javlja da će ovaj automobil biti dostupan i u izvedbi sa sklopivim krovom, odnosno kao kabiolet s oznakom Spider. Coupe bi na tržište trebao stići tijekom 2021, a Spider će postati dostupan u drugoj polovici 2022.

Oba će se modela u ponudi smjestiti ispod novog 8C i oba će se temeljiti na platformi Giorgio koju koriste Giulia i Stelvio. Ono što je najvažnije ove će dvije izvedbe pokretati identičan pogonski sklop, odnosno turbo 2,9-litreni benzinac uparen s električnim motorom kombinirane snage od oko 600 KS, a treba reći i kako će se raditi o modelima s pogonom na sva četiri kotača te električnom autonomijom do 50 km.

Kako i priliči Alfi ovi će se automobili moći pohvaliti prekrasnim dizajnom, a Spider će zadržati stražnju klupu te u svojoj putničkoj kabini imati mjesta za četvero putnika.

Podijeli:
1