Alfa Romeo Giulietta odlazi u povijest

Alfa Romeo Giulietta odlazi u povijest

Umjesto popularnog kompakta u B segmentu Alfa Romeo će ponuditi novi model, Tonale, koji će se smjestiti u isti segment ali će biti, sasvim očekivano SUV. No, do toga će proći barem godinu dana

Alfa Romeo prestaje proizvoditi i prodavati jedan od svojih popularnijih modela posljednjih godina, Giuliettu. Ovaj hatchback u B segmentu predstavljen je 2010. godine i na tržištu se, dakle, održao nešto više od desetljeća – no došlo je vrijeme da ga se zamijeni modelom koji bi se mogao bolje prilagoditi potrebama kupaca.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U Alfa Romeu smatraju da će na zahtjeve tržišta bolje odgovoriti SUV-om u B segmentu, ranije najavljenim modelom Tonale. Povlačenje Giuliette iz prodaje znači da će ova marka na tržištu sada nuditi tek dva modela – oni su limuzina Giulia i nešto veći SUV Stelvio. Tonale će “rupu” u ponudi nastalu umirovljenjem Giuliette popuniti tek sljedeće godine, za kada je najavljen početak njegove proizvodnje.

Tonale je najavljen još 2019. godine u Ženevi, a bit će dostupan s hibridnim pogonima.

Giulietta je prošle godine prodana u nešto preko 10 tisuća primjeraka, što je značajan pad ako se rezultat usporedi s ranijim godinama. Od rekordne 2011. kada je prodano gotovo 79 tisuća, do 2016. godine redovito je na godišnjoj razini prodavano preko 40 tisuća primjeraka. No, potom je krenuo pad od oko 10 tisuća na godinu, pa je tržište samo reklo kada je kraj. Završetak proizvodnje prvi puta se spominjao krajem prošle godine, da bi sada, s povlačenjem iz ponude, Giulietti sudbina bila potpuno zapečaćena.

Zamjenski Tonale bit će elektrificiran plug-in hibridnim pogonom, kao prvi Alfin model tog tipa.

Podijeli:
1