Alfa Romeo Castello – što možemo očekivati od velikog talijanskog SUV-a?

Alfa Romeo Castello – što možemo očekivati od velikog talijanskog SUV-a?

Prema svemu sudeći u Alfi rade na razviju novog, još većeg SUV modela koji bi se smjestio na sam vrh alfine ponude. Raniji izvještaji su upućivali na to da bi ovaj model mogao nositi oznaku Castello. U prijevodu ovo ime znači dvorac, no postoji i poznati alpski prijevoj Passo di Castello što odgovara načinu imenovanja modela Stelvio, koji je ime dobio po istoimenom prijevoju.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Castello bi se temeljio na dotjeranoj i posebno prilagođenoj verziji platforme Giorgio, koju inače koriste modeli Stelvio i Giulia. Njene izmjene bi Castello učinile dugačkim oko 4,9 m, što je oko 22 cm duže od Stelvia. Kupcima će biti dostupne verzije s pet i sedam sjedala.

O motorizaciji za sada nema konkretnijih informacija, no za očekivati je da će ponudu otvoriti 2,0-litreni 4-cilindrični turbo motor, a slijedit će ga hibridna verzija s istim pogonskim strojem. Dakako, u ponudi će se naći i bi-turbo 2,9-litreni V6 koji će se ugrađivati u izvedbu Quadrifoglio, a u konačnici na tržište će stići i plug-in hibridna verzija.

S obzirom kako je Castello model s kojim u Alfi namjeravaju najveće rezultate postići na kineskom i američkom tržištu te kako je prodaja dizela u Europi u značajnom padu nije trenutno poznato hoće li Castello biti dostupan i s dizelskim pogonom. U svakom slučaju Castello bi trebao biti dostupan na europskim tržištima unatoč svojim velikim dimenzijama.

Premijera ovog automobila se očekuje krajem 2019, odnosno početkom 2020.

Podijeli:
1