20 godina tvrtke Porsche Croatia

20 godina tvrtke Porsche Croatia

Riječ je o generalnom zastupniku za marke Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA, Volkswagen gospodarska vozila i Das WeltAuto. Osnovani su 1999. kao P.Z. Auto d.o.o., a 2013., nakon što 100% udjela u vlasničkoj strukturi od Pave Zubaka preuzima Porsche Holding iz Salzburga mijenjaju ime u Porsche Croatia d.o.o.

Tvrtka Porsche Croatia d.o.o. proslavila je 20 godina svog uspješnog poslovanja na hrvatskom tržištu u društvu svojih poslovnih partnera, ovlaštenih trgovaca i servisera, predstavnika proizvođača i zaposlenika. Proslava je prožeo glazbeno-scenskim spektakl najvećih hrvatskih zvijezda, poput Josipe Lisac, Nine Badrić, Jelene Rozge, Franke Batelić, Petra Graše i Nene Belana, koje je pratio band A strana pod vodstvom Ante Gele, te plesne i akrobatske točke iznenađenja.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Za one koju nisu u potpunossti upoznati, riječ je o generalnom zastupniku za marke Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA, Volkswagen gospodarska vozila i Das WeltAuto. Osnovani su 1999. kao P.Z. Auto d.o.o., i to u zajedništvu tvrtke Porsche Holding iz Salzburga te Pave Zubaka. Nakon 14 godina zejedničkog djelovanja u ravnopravnim omjerima 50%:50%, Porsche Holding je preuzeo udio Pave Zuabaka te stekao 100% udjela u vlasničkoj strukturi. Sukladno tome promijenjeno je i ime tvrtke u Porsche Croatia d.o.o.

Pored same proslave poslovanja, ovo je bila i oproštajna priredba Franza Lohningera, člana uprave koji je osnovao P.Z. Auto, te ga u suradnji s drugim članom uprave, a to je zadnjih šest godina Ivo Ivančević, uspješno vodio do kraja rujna. Na mjesto Franza Lohningera, ponovno iz Austrije, stigao je , Florian Steiner. Novi član uprave, iako je ovdje vrlo kratko, predstavio se svojim budućim kolegama i poslovnim partnerima na hrvatskom jeziku.

Sama proslava 20 godišnjice poslovanja u Areni Zagreb bila je ujedno i izložba 24 automobila koji obilježavaju povijest tvrtke. Gosti su imali priliku i ekskluzivno vidjeti prvi puta u Hrvatskoj tri električna automobila budućnosti uživo: Volkswagen ID.3, koji je svjetsku premijeru imao početkom rujna u Frankfurtu, te dva konceptualna modela automobila budućnosti: Škoda Vision iV i Audi Pebble beach PB 18. Automobile budućnosti predstavio je član uprave Ivo Ivančević sljedećim riječima: „Ponosni smo i zahvalni na našu prošlost i sadašnjost, ali isto tako vjerujemo da najbolje tek dolazi. Ovim novim modelima ozbiljno ulazimo u novo poglavlje od strateškog značaja za našu kompaniju. Iako tehnologija i neprestane inovacije značajno mijenjaju našu industriju i dalje ćemo kao i dosad biti orijentirani na naše kupce, partnere i zaposlenike jer upravo takav pristup čini razliku. Hvala vam na dosadašnjoj vožnji i dobrodošli u našu budućnost.“

Porsche Croatia d.o.o. na hrvatskom tržištu automobila trenutačno drži ukupni udio od 28%, pri čemu je marka Volkswagen od 2010. godine tržišni lider, dok je marka Audi već osmu godinu za redom lider u premium tržištu. U svojih dvadeset godina poslovanja tvrtka Porsche Croatia ukupno je prodala preko 300.000 vozila.  Osim uvozom i distribucijom vozila, bave se uvozom i distribucijom originalnih dijelova za Volkswagen, Audi, SEAT te ŠKODA vozila, a zajedno sa svojim ovlaštenim partnerima kupcima nudi prodajne i servisne usluge koje pokrivaju cjelokupno područje Republike Hrvatske. Snaga i prednost tvrtke na tržištu je razgranata trgovačko-servisna mreža diljem Hrvatske sa 67 ovlaštenih prodajnih mjesta i 113 ovlaštenih servisa. Najveća snaga tvrtke kao i temelj uspjeha je 118 zaposlenika Porsche Croatie koji su već 20 godina maksimalno učinkoviti i odgovorni te uvijek orijentirani na kupce.

Uz ostvarivanje poslovnih rezultata i dostizanja liderskih pozicija na hrvatskom auto tržištu, tvrtka Porsche Croatia svjesna je i svoje odgovornosti u društvu i zajednici. U desetogodišnjem društveno odgovornom projektu uređenja igrališta dječjih vrtića na hrvatskim otocima te diljem Hrvatske uređeno je 20 dječjih igrališta za sigurnu i bezbrižnu dječju igru. Svoj doprinos Porsche Croatia dala je i razvoju hrvatskog sporta kao dugogodišnji sponzor Hrvatskog olimpijskog odbora i Hrvatskog rukometnog saveza.

 

Podijeli:
1