150.000.000 Volkswagena

150.000.000 Volkswagena

Volkswagen slavi jednu jako lijepu stvar. Naime, ovaj je njemački proizvođač od svog osnutka prije 80 godina pa sve do ovih dana proizveo čak 150 milijuna vozila. Najpopularniji, a time i modeli s najviše proizvedenih primjeraka su dakako Golf s preko 34 milijuna te originalna Buba koja je dostigla 21,5 milijuna proizvedenih jedinica.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Proizvodi iz Wolfsburga su često oblikovali auto industriju i davali joj smjer za budući razvoj, a danas Volkswagen proizvodi preko 60 modela u 60 tvornica u 14 zemalja širom svijeta. Pored spomenutog dvojca vrijedi reći i kako je prodano preko 20 milijuna Passata, skoro 20 milijuna Jetta, skoro 17 milijuna Pola i sl, a od ukupnog broja od 150 milijuna automobila njih 44 milijuna je proizvedeno u Wolfsburgu.

Slavljenički ili obljetnički proizvod je plug-in hibridni Golf GTE, a dakako sam Golf je simbol prošlosti, sadašnjosti, a vrlo vjerojatno i budućnosti Volkswagena koji se čini se više-manje uspješno othrvao Dieselgateu, najvećem skandalu u svojoj povijesti te sada užurbano kreće prema elektrifikaciji svoje ponude i proširenju iste s trenutno vrlo popularnim crossoverima.

YouTube MP3 - Hotmail
1