10 godina Nissana Qashqai

10 godina Nissana Qashqai

U veljači 2017. marka Nissan će u velikom stilu obilježiti 10 godina od početka prodaje modela Qashqai. U sklopu proslave diljem Europe održavat će se posebna događanja za kupce, kao i medijske aktivnosti.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nissan je prva marka koja obilježava desetu obljetnicu iz jednostavnog razloga – Qashqai je model koji je otvorio segment crossovera koji automobilska industrija i kupci automobila poznaju danas.

Prije deset godina na tržištu nije postojalo vozilo koje je uspješno spajalo praktičnost i privlačnost SUV-a s veličinom, učinkovitošću i dinamičnim performansama kompakta.

Qashqaijev inovativan dizajn i svestrana konstrukcija na svijet su došli 2002. tijekom razvoja automobila koji je trebao postati nova Nissan Almera. Kreativni tim odlučio je konstruirati automobil od samih temelja. Rezultat je model koji je točno odražavao želje kupaca i ispunio nissanovo obećanje: inovacije i uzbuđenje za sve.

Prodaja prve generacije Nissana Qashqai započela je u veljači 2007. i postigla trenutačan uspjeh. Do kraja godine u Europi je prodano gotovo 100.000 primjeraka, a to je bio samo početak.

U deset godina otkako je na tržištu, Qashqai je u Europi prodan u više od 2,3 milijuna primjeraka, što ga čini najprodavanijim crossoverom. Osvojio je više od 80 nagrada, uključujući i 19 nagrada za Automobil godine.

YouTube MP3 - Hotmail
1