Video: Podravac s preko 4,4 promila završio u jarku

Video: Podravac s preko 4,4 promila završio u jarku

Ovoga ponedjeljka poslijepodne, na cesti između Rasinje i Kuzminca u Podravini, vozač pod utjecajem alkohola sletio je u kanal pored ceste i zadobio lakše ozljede. Sve je zabilježeno na videu

Snimka prometne nezgode, koja se dogodila u ponedjeljak poslijepodne, odmah je završila na YouTubeu, a prilično je jasno i zašto. Jedan je vozač snimio automobil ispred sebe kako vrluda cestom, pa nedugo zatim – očekivano – vožnju završava u jarku pored ceste. O slučaju se oglasila i Policijska uprava koprivničko-križevačka, iz koje su objavili nekoliko pojedinosti o ovom događaju.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Kažu kako se sve dogodilo 18. rujna oko 16.35 sati, na cesti Rasinja – Kuzminec. Tamo je 44-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od čak 4,42 promila upravljao osobnim automobilom koprivničke registarske oznake. Zbog nepropisnog kretanja vozilom je sletio van kolnika u odvodni kanal, što je i snimljeno na viralnom videu.

Vozač je zadobio lakše ozljede te je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja. Protiv njega će bit pokrenut prekršajni postupak, kažu iz policije.

Usput rečeno, razina alkohola u krvi od 3 promila znači da je osoba teško pijana. Već u tom stanju sužene je svijesti i pospana, može se pojaviti i povraćanje. Takve su osobe često iznimno nasilne, trome i nesigurne u kretnjama te nisu u stanju razgovijetno razgovarati. Pri višoj koncentraciji alkohola u krvi, tj. s preko 4 promila, može doći do alkoholne kome. Ovog Podravca čak ni to nije spriječilo da sjedne za volan.

YouTube MP3 - Hotmail
1