Turk i Kacin najbrži prvog dana, smiješi li se prva slovenska pobjeda u Kumrovcu?

Turk i Kacin najbrži prvog dana, smiješi li se prva slovenska pobjeda u Kumrovcu?

11. Kärcher Rally Kumrovec 2022

Slovenska posada Rok Turk i Blanka Kacin u Hyundaiju i20 Rally2 najbrža je nakon prvog dana 11.  Kärcher Rallyja Kumrovec

Na oba prolaska brzinskim ispitom Terme Tuhelj postavila je najbrže vrijeme te će u subotu startati s pet sekundi prednosti ispred drugoplasiranih Bugara Ignata Isaeva i Milena Ilieva u Škodi Fabiji R5. Treće mjesto drže Talijani Alessandro Proscodimo i Massimo Falomo, također u Fabiji R5 sa 6,7 sekundi zaostatka.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Najbrža hrvatska posada bila je Nenad Lončarić i Tajana Vojvodić Pinky na osmom mjestu, 14,4    sekunde iza vodećih. Neizvjesno je u klasi 2 domaćeg prvenstva u kojoj će u subotu brat i sestra Martin i Dora Ravenščak (Ford Fiesta Rally4) krenuti s 1,1 sekundom prednosti ispred Viliama Prodana i Zorana Raštegorca (Renault Clio Rally4).

Prvi prolazak Termama Tuhelj krenuo je po suhom vremenu, ali je ubrzo počela kiša koja nije stvorila prevelike probleme posadama. Vožnje su bile za nijansu sporije, ali i atraktivnije zbog proklizavanja kroz zavoje. Drugi je brzinac vožen u noćnim uvjetima, a kao i prvi pratilo ga je nekoliko tisuća gledatelja uz stazu. Natjecanje se nastavlja u subotu kad je na rasporedu sedam brzinskih ispita u Desiniću, Zagorskim Selima i Kumrovcu uz ceremonijalni start na počečtku te ceremonijalni cilj na kraju dana u kumrovečkom Muzeju Staro Selo. Natjecanje je startalo 68 posada.

U dosadašnjih deset izdanja Rallyja Kumrovec samo jednom je slavila posada iz Hrvatske. Bilo je to 2013. godine kad su pobijedili Daniel Šaškin i Damir Bruner u Mitsubishi Lanceru Evo X. Posljednjih pet izdanja osvojile su posade iz Austrije. Hermann Neubauer i Niki Mayr-Melnhof slavili su po dva puta u automobilima Ford Fiesta R5 i Rally2, uz trojicu suvozača – Bernharda Ettela, Poldija Welsersheimba i Thomasa Zeisera. Godine 2020. slavili su Simon Wagner i Gerald Winter u Škodi Fabiji R5 Evo. Najuspješniji vozač i dalje je Mađar Janos Szilagyi s tri pobjede s Mitsubishi Lancerom Evo IX, dok jednu pobjedu s identičnim automobilom ima i njegov sunarodnjak Krisztian Hideg.

YouTube MP3 - Hotmail
1