Toyota nudi kompletnu uslugu na jednom mjestu, sada i uz leasing

Toyota nudi kompletnu uslugu na jednom mjestu, sada i uz leasing

Tvrtka Toyota Tsusho Leasing Croatia službeno je započela s radom, a ambiciozan cilj je do 2025. skratiti rok za odobravanjem financiranja u svega dva sata

Kao i kod mnogih drugih proizvođača, i globalna strategija Toyote je transformacija iz proizvođača automobila u pružatelja usluga mobilnosti. Jedan važan dio u realizaciji te strategije je i pružanje vlastitih financijskih usluga, zbog čega je i u Hrvatskoj otvorena tvrtka Toyota Tsusho Leasing Croatia (TTLC). Nova tvrtka pripremljena je prvenstveno za financiranje prodaje Toyota i Lexus vozila u Hrvatskoj.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

‘Vizija tvrtke Toyota Tsusho Leasing Croatia je postati vodeće leasing društvo na hrvatskom tržištu, u kontekstu transformacije mobilnosti’, povodom službenog početka rada pojasnila je Ruža Ercegović, predsjednica Uprave Toyota Tsusho Leasing Croatia. Također, dodala je: ‘Želimo da ljudi u Hrvatskoj više ne gledaju kako vozilo kupiti, nego kako vozilo što je moguće bolje iskoristiti – a da to ima što je moguće manji negativni utjecaj na osobne financije i na okoliš. Nudeći suvremene i atraktivne financijske proizvode želimo osnažiti prodaju vozila marki Toyota i Lexus te osigurati zadovoljstvo kupaca u svim fazama suradnje.’ Nadalje, Toyotin je cilj biti najbolje leasing društvo u zemlji po kriteriju zadovoljstva stranaka te da će rad ove tvrtke direktno utjecati na povećanje prodaje, još jaču vjernost kupaca i snagu brendova Toyota i Lexus.

Bogato iskustvo na međunarodnom tržištu

Registrirano ime novog leasing društva je Toyota Tsusho Leasing Croatia, a tvrtka djeluje pod brendom Toyota Financial Services (TFS). Riječ je o globalnom brendu koji djeluje u pet svjetskih regija i više od 40 zemalja. TFS je vodeći pružatelj financiranja i rješenja za mobilnost za Toyota i Lexus kupce diljem svijeta. U regiji Europa i Afrika riječ o leasing društvima u 20 europskih zemalja i 1700 ovlaštenih partnera, a u portfelju je više od 1,7 milijuna ugovora. Svako leasing društvo koje djeluje pod brendom TFS pruža isti standard usluge, bez obzira na to o u kojoj zemlji posluje. Strategija za budućnost temelji se na tri stupa: transformaciji tradicionalnog poslovanja, tranziciji od proizvođača automobila do pružatelja proizvoda i usluga za mobilnost (Kinto usluge) te korištenju digitalnih tehnologija.

Rad TFS-a osnažit će prodaju vozila marki Toyota i Lexus u Hrvatskoj, u sinergiji s Toyota Croatijom: ‘Predsjednik Toyota Motor Corporation Akio Toyoda je rekao da automobilska industrija doživljava velike promjene – transformaciju koja se događa jednom u sto godina. Započela je ključna bitka i to ne za pobjedu ili poraz, nego za preživljavanje ili umiranje’, izjavio je Krešimir Bago te dodao: ‘Riječ je o promjeni navika kupaca jer sve veći broj njih ne želi više biti vlasnik automobila, nego korisnik. Da bi taj korisnik bio zadovoljan, svaka ozbiljna tvrtka u autoindustriji mora imati čvrst oslonac u financijskim uslugama. Upravo to će pružiti TFS, svojevrsni kućni financijski servis Toyote i Lexusa.’

Kako za privatne tako i poslovne kupce

TFS proizvode nudi poslovnim i privatnim korisnicima, a podupire prodaju svih novih i rabljenih vozila. Dodatna prednost TFS-a je koncept ‘one stop shop’ tj. mogućnost da na jednom mjestu, u svakom Toyota salonu, uz pitanja o specifikacijama pojedinog modela dobijete i odgovore na sva pitanja vezana uz financiranje te leasing ponudu. TFS ne naplaćuje interkalarnu kamatu svojim klijentima. Nadalje, leasing obrok plaća tek po isteku punog mjeseca korištenja (a ne unaprijed kako je to uobičajeno kod ostalih leasing društava u Hrvatskoj).

Osim klasičnog financijskog leasinga i opcije plaćanja u dvije ili tri rate TFS nudi i proizvode koji su dio Trade Cycle management (TCM) filozofije. To su opcije kojima se putem leasing ugovora otplaćuje stvarni gubitak tržišne vrijednosti vozila te nakon isteka leasinga ugovora klijent vrlo lako može postojeće vozilo zamijeniti novim, bez dodatnih financijskih napora. Pretpostavka tomu je da je vozilo korišteno u skladu s pretpostavljenom ugovorenom kilometražom, redovno održavano i da mu je opće stanje uredno, odnosno u skladu s normalnim trošenjem.

Proizvodi iz paketa Trade Cycle Management su:

Toyota easy: financijski leasing s niskom, prihvatljivom mjesečnom ratom i povećanim iznosom posljednje, tzv ‘balon rate’. Klijent je ekonomski vlasnik vozila i po isteku ugovora samostalno odlučuje što želi učiniti s vozilom. Može ga zadržati/otkupiti, prodati Toyotinom trgovcu te uzeti novi model ili reprogramirati postojeći ugovor i nastaviti s otplatom.

Operativni leasing: klasični leasing proizvod s fiksnom ratom. On bi trebao biti atraktivan poslovnim korisnicima, a za koji se može dobiti ponuda u svakom Toyota salonu odmah.

Full-service leasing: klijent ima fiksnu nepromjenjivu ratu za vozilo. Tu je i fiksna cijena i za sve ugovorene dodatne, odnosno uključene usluge. Tu se misli na gume te redovno i prošireno održavanje. Nepromjenjiva je cijena koja se plaća za dijelove i rad cijelo vrijeme trajanja Ugovora o leasingu.

Visoko postavljeni ciljevi

U TFS-u imaju i neke postavljene ciljeve koje planiraju ostvariti do 2025. godine. To je 2 sata ciljani rok unutar kojeg se rješava Zahtjev za financiranjem kao i 50% udio financiranih vozila u ukupnoj prodaji Toyote i Lexusa u Hrvatskoj. Nadalje, tu je 30% udio Trade Cycle Management proizvoda u portfelju TFS-a (proizvoda koji kupca potiču da, nakon određenog razdoblja korištenja, vozilo zamijeni za novo). Idući cilj je i 40% udjela TFS klijenta koji će nakon završetka financiranja ponovno sklopiti leasing ugovor za novo Toyota ili Lexus vozilo. Isto tako, 50% je ciljani udio svih rabljenih Toyota i Lexus vozila koja TFS nakon povrata iz leasinga želi ponovno financirati.

Evo primjera za kupnju modela Aygo X uz Easy opciju. Cijena vozila je 15.701,11 eura. Potrebno je platiti učešće od 5028,12 eura, te nakon toga još 60 jednakih rata od 99 eura. Tu je posljednja rata od 7244,6 eura, a koja predstavlja ostatak vrijednosti vozila nakon 5 godina i prevaljenih do 50 tisuća kilometara. Ukupan iznos kod ovakvog financiranja je 18.362,80 eura.

Odlučite li se pak na model C-HR Hybrid koji košta 29.836,09 eura, potrebno je učešće od 8889,86 eura. Tu je i 60 jednakih rata od 219 eura, odnosno preostali ostatak vrijednosti od 12.514,77 eura. Ukupni iznos koji je potrebno platiti za ovakvo financiranje je 34.694,63 eura. I ovdje je riječ o ugovorenoj kilometraži od 50 tisuća kilometara u pet godina financiranja.

YouTube MP3 - Hotmail
1