Toyota Aygo X dostupan od 99.900 kuna

Toyota Aygo X dostupan od 99.900 kuna

Dolazi isključivo uz jednolitreni benzinski motor od 72 KS, a birati se može između čak šest razina opreme. Najskuplje Limited izdanje stoji 147.300 kn

Još krajem protekle godine pisali smo o novoj generaciji najmanje Toyote koja je dobila i dodatak u imenu, slovo ‘X’, a za koje govore da se čita cross. To nije bez razloga, s obzirom na to da je promjenom koncepcije s novom generacijom Aygo postao i svojevrsni crossover. Prije nešto više od mjesec dana otvorene su narudžbe za najekskluzivnije izdanje Limited, a koje stoji 147.300 kn. Ovih su dana krenule prve isporuke, a ujedno su objavljene i cijene kompletne ponude.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Aygo X pripremljen je na platformi koju dijeli s popularnim Yarisom. Kao i na dosadašnjoj izvedbi, zadržani su kratki prednji i stražnji prevjesi. Nova generacija narasla je u svim smjerovima, pa je uz 370 cm duljine veći za čak 23,5 cm, dok je međuosovinski razmak narastao za 9 cm. Pohvalna je okretnost. Tako ima iznimno malen krug okretanja od samo 4,7 m, a što je jedan od najmanjih u segmentu.

Toyota je pripremila ukupno šest razina opreme. Već taj prvi model donosi napredni paket aktivne sigurnosti, 17-colne naplatke, klima uređaj, putno računalo, vozačevo sjedalo podesivo po visini… X-Play ime je druge razine opreme koja ima još 7-inčni zaslon multimedije, DAB radio, Android Auto i CarPlay povezivost, kamera za vožnju unazad, MyT modul za korištenje usluga MyT…

Treća razina krije se iza naziva X-Trend, a između ostalog donosi alu naplatke, detalje eksterijera u crnoj boji, prednje maglenke, 8-inčni zaslon multimedije, automatski klima uređaj, bežični punjač mobitela… X-Style donosi LED prednja svjetla i pokazivače smjera, 9-inčni zaslon multimedije, navigacija u cloudu (četiri godine besplatnog korištenja), Smart Entry & Push Start sustav za samostalno otključavanje i pokretanje motora pritiskom na tipku.

X-Clusive donosi za broj veće alu naplatke, grijanje prednjih sjedala, te sjedala izvedena u kombinaciji tkanine i kože te prednje i stražnje parking senzore. Limited je ime najekskluzivnijeg modela koji dolazi isključivo u Cardamon Green boji s narančastim detaljima. Tu su i brojni estetski dodatci s narančastim detaljima kao i posebni naplatci. Ljubitelji dobrog zvuka uživat će u notama iz JBL sustava ozvučenja.

Aygo X dolazi iz tvornice u Češkoj, a prema trenutnim planovima prodaje očekuje se da će ove godine u Hrvatskoj prodati 200 primjeraka.

Izvadak iz cjenika

model oprema snaga cijena
benzinci
1,0 VVT-i X 72 KS (53 kW) 99.900 kn
1,0 VVT-i X-Play 72 KS (53 kW) 109.900 kn
1,0 VVT-i X-Trend 72 KS (53 kW) 123.300 kn
1,0 VVT-i X-Style 72 KS (53 kW) 132.300 kn
1,0 VVT-i X-Clusive 72 KS (53 kW) 137.300 kn
1,0 VVT-i Limited 72 KS (53 kW) 147.300 kn

YouTube MP3 - Hotmail
1