Volkswagen ID.Buzz zaslužio 5 zvjezdica Euro NCAP-a

Volkswagen ID.Buzz zaslužio 5 zvjezdica Euro NCAP-a

Ovih je dana novih 14 modela dobilo svoje službene ocjene aktivne i pasivne sigurnosti europskog sustava provjere sigurnosti novih automobila u sudaru, a među njima i dugo očekivani VW-ov kombi

Euro NCAP je objavio još 14 rezultata testiranja novih automobila koji se mogu naći na europskom tržištu, a ponovno među finalnim ocjenama dominira ona najbolja od pet zvjezdica. Od testiranih modela, sigurno najzanimljiviji je ID.Buzz, Volkswagenov novi električni mini kombi, reinkarnacija legendarnog “hippie vana” koji se proslavio prije pola stoljeća.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Iako je riječ o kombi vozilu, ono je na ovom testu ocijenjeno s maksimalnih pet zvjezdica za sigurnost. Zaštita odraslih putnika ocijenjena je s 92%, sustavi pomoći vozaču s 90%, zaštita djece u vozilu s 87%, dok je, očekivano za ovaj oblik vozila, najnižu ocjenu zaradio u kategoriji zaštite ranjivih skupina u prometu. U tom je segmentu ID.Buzz dobio tek 60%, jer njegova visoka karoserija može predstavljati opasnost za pješake i bicikliste, pogotovo u području glave. No, ispitivači kažu kako sustav kočenja u nuždi dobro prepoznaje druge sudionike u prometu, pa je i ova ocjena proglašena dostatnom, odnosno nije utjecala na manji broj zvjezdica u konačnoj ocjeni.

U nastavku donosimo popis ostalih nedavno testiranih modela te njihove ostvarene rezultate:

Automobil (2022.) Broj zvjezdica Euro NCAP-a
Škoda Octavia 5
VW Touran 4
VW Amarok 5
Peugeot 408 4
MG 4 Electric 5
Mercedes-Benz GLC 5
Maxus MIFA 9 5
Lucid Air 5
Lexus RX 5
Land Rover Discovery Sport 5
Ford Ranger 5
Ford Puma 4
CHERY OMODA5 5

YouTube MP3 - Hotmail
1