Posljednji rezultati Euro NCAP-a – Ibiza zaslužila pohvale

Posljednji rezultati Euro NCAP-a – Ibiza zaslužila pohvale

Euro NCAP je objavio posljednje rezultate testiranja sigurnosti na šest novih modela te osvježene izvedbe fordovog Mustanga. Testirani noviteti su Alfa Romeo Stelvio, Hyundai i30, Opel Insignia, Seat Ibiza i VW Arteon koji su dobili maksimalnih pet zvjezdica, dok je hondin novi Civic ostvario vrlo dobar rezultat sa četiri osvojene zvjezdice.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Volkswagen Arteon je ostvario odlične rezultate u svim područjima, a posebno se istaknuo u zaštiti pješaka gdje je ostvario najbolji rezultat do sada u kategoriji tzv. poslovnih limuzina. Novi alfin crossover Stelvio je posebno iskazao na području zaštite odraslih putnika s rezultatom od 97%.

Seatova Ibiza se pak istaknula visokom razinom standardne sigurnosne opreme. Primjerice, ostala vozila u ovom segmentu sustav autonomnog kočenja nude u opcijskoj opremi, dok je s Ibizom dostupan u serijskoj opremi uključujući i sustav prepoznavanja pješaka. Upravo je to zaslužilo posebne pohvale od strane Euro NCAP-a.

Hyundai i30 je na testiranjima također odradio odličan posao, dok je Civic pomalo razočarao sa četiri zvjezdice. Razlog za ovakav rezultat se krije u nešto slabijoj zaštiti djece. Mustang je pak ranije ove godine ostvario slabašne dvije zvjezdice na Euro NCAP-ovom testu pa je osvježena izvedba dobila standardne sustave automatskog kočenja i zadržavanja vozila u voznoj traci, a dorađeni su i prednji zračni jastuci što je rezultiralo poboljšanjem rezultata na tri zvjezdice.

Podijeli:
1