Hotmail, gmail log in, fb log in'

Posljednji rezultati Euro NCAP-a: 5 zvjezdica za Audi Q5, Land Rover Discovery i Toyotu C-HR

Posljednji rezultati Euro NCAP-a: 5 zvjezdica za Audi Q5, Land Rover Discovery i Toyotu C-HR

U posljednjoj seriji sigurnosnih testova koje provodi Euro NCAP ocijenjeni su Audi Q5, Citroën C3, Fiat 500, Ford Ka+, Land Rover Discovery i Toyota C-HR. Kako to često biva jedni su se iskazali više no drugi, no krenimo redom.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Odličan rezultat i ostvarenih pet zvjezdica su zaslužili Audi Q5, Land Rover Discovery i Toyota C-HR. Ovi crossoveri su se iskazali više-manje u svim testiranim područjima, iako su kod Discoveryja zabilježeni neki nedostaci kod vozačevih vratiju i pritiska prednjeg bočnog zračnog jastuka pri bočnom sudaru.

Citroënu C3 je zamalo pobjegla peta zvjezdica, odnosno ostvario je rezultat od vrlo dobre četiri zvjezdice, a Euro NCAP-ovi stručnjaci nisu našli veće zamjerke u zaštiti odraslih putnika i djece, već u zaštiti pješaka što je bio dovoljno za nižu ocjenu.

Tri zvjezdice je rezultat kojeg su ostvarili Ford Ka+ i osvježeni Fiat 500 koji je ustvari najstariji automobil u ovoj seriji testiranja. Ka+ se nije iskazao u zaštiti putnika na stražnjim sjedalima te u kategoriji sustav pomoći vozaču i sl. Fiat 500 je gotovo iz istih razloga ostvario isti rezultat, no njega barem pravdaju godine.

1