Pet zvjezdica za Škodu Kodiaq u najnovijoj seriji Euro NCAP testova

Pet zvjezdica za Škodu Kodiaq u najnovijoj seriji Euro NCAP testova

Euro NCAP je objavio rezultate posljednjeg testa sigurnosti novih vozila na kojem su testirani modeli Mini Countryman, Nissan Micra, Suzuki Swift i Škoda Kodiaq.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Krenimo od najboljih i recimo da su se Škoda Kodiaq i Mini Countryman pokazali odličnima, odnosno oba su ostvarila rezultat od maksimalnih pet zvjezdica čemu su svakako pripomogli i posljednji sigurnosni sustavi poput primjerice automatskog kočenja u opasnosti.

Nova nissanova Micra je ostvarila vrlo dobar rezultat sa četiri zvjezdice u izvedbi sa standardnom opremom. Izvedba opremljena opcijskim sustavima sigurnosti, poput automatskog kočenja u slučaju naleta na pješaka te zadržavanja vozne trake i sl, je pak zaslužila maksimalnih pet zvjezdica.

Suzuki Swift se najmanje iskazao s obzirom da je standardno opremljena verzija uspjela ostvariti rezultat od tri zvjezdice. S opcijskom sigurnosnom opremom rezultat je popravljen za jednu zvjezdicu. Ipak treba reći da su se svi automobili pokazali odličnima u zaštiti odraslih putnika te da se većina razlika u ocjenama ustvari odnosi na dostupnost sustava pomoći vozaču.

YouTube MP3 - Hotmail
1