Global NCAP podijelio 0 zvjezdica svim automobilima s posljednjeg testa

Global NCAP podijelio 0 zvjezdica svim automobilima s posljednjeg testa

Kako ne bi smo isključivo izvještavali o rezultatima europskih testova sigurnosti, sada su pred vama i najnoviji podaci Global NCAP-a, međunarodnog projekta kojeg provodi nezavisna organizacija Euro NCAP.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Najnoviji rezultati, koji se odnose na pet automobila Renaulta, Suzuki Marutija, Mahindre i Hyundaija poprilično su razočaravajući jer donose 0 bodova za sve modele. Dakako, bitno je napomenuti da se ovdje radi o vozilima namijenjenim tržištu Indije. Automobili obuhvaćeni najnovijom serijom testova Global NCAP-a su Renault Kwid (na slici), Suzuki Maruti Celerio, Suzuki Maruti Eeco, Mahindra Scorpio te Hyundai Eon.

Testirani su automobili ostvarili ovako slab rezultat zahvaljujući nedovoljnoj čvrstoći putničkog prostora te je svima dodijeljeno 0 bodova u testu zaštite odraslih putnika. Tek malo bolje, navedeni su automobili prošli u testu koji ocjenjuje sigurnost djece, uz dvije osvojene zvjezdice za Renault, Mahindru i Hyundai te po jednu za suzukijeve modele. Bitno je napomenuti da je od svih automobila tek jedan (jedna od tri testirane verzije Renaulta Kwid) imao zračni jastuk i to samo onaj za vozača.

David Ward, prvi čovjek Global NCAP-a, je prilikom objave ovih rezultata izjavio: “Posljednji rezultati testiranja ostvareni u okviru inicijative SaferCarsforIndia pokazuju koliko je bitno da struktura automobila bude čvrsta. To predstavlja temeljni element sigurnosti putnika, zajedno s postavljanjem barem prednjih zračnih jastuka. Iznenađujuće je kako neki proizvođači nude automobile bez ovog značajnog sigurnosnog elementa”.

Konačno, kao rezultat objave rezultata Global NCAP-a u okviru inicijative SaferCarsforIndia Renault je najavio unaprjeđivanje sigurnosne razine modela Kwid.

Još jednom, napominjemo kako se u ovoj objavi Global NCAP-a radi o automobilima namijenjenim indijskom tržištu.

YouTube MP3 - Hotmail
1