Euro NCAP – Volvo XC40 i Ford Focus

Euro NCAP – Volvo XC40 i Ford Focus

Euro NCAP je objavio posljednje rezultate testiranja sigurnosti novih automobila. Ovaj put su testovima podvrgnuti noviteti iz Volva i Forda, odnosno modeli XC40 i novi Focus, a oba su ostvarila odličan rezultat od maksimalnih pet zvjezdica.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Volvo XC40 je u kategoriji zaštite odraslih putnika uspio dobiti 97% bodova što ga svrstava među pet najboljih automobila testiranih u zadnje tri godine. U kategoriji zaštite djece 87%, u kategoriji zaštite ranjivih sudionika u promet (npr. pješaka, biciklista i sl.) 71%, dok je u kategoriji sigurnosne opreme ostvario rezultat od 76% bodova.

Novi Ford Focus je u kategoriji zaštite odraslih putnika ostvario rezultat od 85% bodova, dok je kod zaštite djece postignut rezultat od 87%, kod ranjivih sudionika u prometu 72% te kod sigurnosne opreme 75%.

U Euro NCAP-u posebno ističu kategorije sigurnosne opreme i ranjivih sudionika u prometu gdje su se oba automobila posebno iskazala. Nadalje, oba su vozila opremljena sustavom automatskog kočenja (AEB) koji prepoznaje pješake i bicikliste, a Volvo je opremljen i sustavom automatskog održavanja vozila u voznoj traci (ELK).

Podijeli:
1