Euro NCAP – tri SUV odlikaša

Euro NCAP – tri SUV odlikaša

Stigli su posljednji rezultati Euro NCAP-ovog testa sigurnosti, odnosno rezultati prvog testiranja u ovoj godini. Testirani su modeli Mercedes-Benz G klasa, Seat Tarraco i Honda CR-V. Sva tri modela su test položila s odličnih pet zvjezdica.

Mercedesov robusni terenac testiran je u izvedbi G 350 d i dobio je ocjenu od maksimalnih 5 zvjezdica. Sstručnjaci za sigurnost su istaknuli njegove “impresivne performanse u svakoj od četiri područja procjene”. Tako je SUV ostvario 90% bodova na području zaštitne odraslih osoba, 83% pri zaštiti djece, 78% u zaštiti pješaka i 725% na području sigurnosnih sustava.

Honda CR-V je također zaslužila 5 zvjezdica, a u Euro NCAP-u su pohvalili “krutost i čvrstoću šasije koje su vodeće u klasi.” Također, istaknuta je široka paleta značajki aktivne sigurnosti. Euro NCAP je testirao 2.0-litrenu hibridnu varijantu, a ostvaren je rezultat od 93 i 83% bodova u kategorijama za odrasle i djecu, 70% u zaštiti pješaka i 76% na području sigurnosnih sustava.

Seat Tarraco, španjolska verzija VW-ovog Tiguana i škodinog Kodiaqa, je postigla impresivnih 97% bodova u kategoriji zaštite odraslih putnika. U kategorijama zaštite djece, pješake i sigurnih sustava je ostvaren rezultat od 84, 79 te 79%. Dakako, i Tarraco je ocijenjen s odličnih 5 zvjezdica.

Podijeli:
1