Euro NCAP – Tesla Model X, Porsche Taycan i nova Octavia, svi s pet zvjezdica

Euro NCAP – Tesla Model X, Porsche Taycan i nova Octavia, svi s pet zvjezdica

Stigla je nova porcija Euro NCAP testiranja u kojoj su se našli neki vrlo zanimljivi novi modeli, svi odreda položi "s odličnim"

Euro NCAP je nedavno objavio najnovije rezultate svojeg testiranja sigurnosnih karakteristika najnovijih modela automobila. U ovoj su se rundi našli globalno popularni modeli električnih vozila kao što su Teslin Model X i Porsche Taycan, ali i klasični modeli Audi Q7, nova Škoda Octavia, Peugeot 2008, Renault Captur i Ford Kuga.

Neupitni predvodnik ove skupine kad je riječ o postignutom rezultatu je Tesla Model X, koji je zabilježio rezultat od 94% u kategoriji Safety Assist, jednako kao i Model 3 ranije ove godine, s kojim se izjednačio na vrhu ljestvice. S 98% u kategoriji sigurnosti odraslih putnika Model Xje također u samom vrhu.

Porscheov prvi električni model, Taycan, također je zablistao s punih pet zvjezdica s najboljim rezultatima postignutima u sigurnosti odraslih i djece u automobilu.

Smješteni u različitim kategorijama vozila, Škoda Octavia, Renault Captur i Ford Kuga također su se okitili s pet zvjezdica. Škoda je testirana u karavan inačici (Combi), koja je zaslužila ocjenu od visokih 92% u kategoriji sigurnosti odraslih putnika i 88% za sigurnost djece.

Vrlo sličan rezultat zabilježio je i SUV iz iste grupacije, Audi Q7, s 92%, odnosno 86% u ovim kategorijama. Novi Volkswagen Sharan i Seat Alhambra zaslužili su tek po četiri NCAP-ove zvjezdice i to primarno zbog nižih rezultata (59%) u kategoriji sigurnosti pješaka.

Peugeotov maleni SUV 2008 također je došao do tek četiri zvjezdice iz istog razloga, s rezultatom od 62% kad je riječ o sigurnosti pješaka.

Podijeli:
1