Euro NCAP – Tesla Model 3 položio s odličnim

Euro NCAP – Tesla Model 3 položio s odličnim

Euro NCAP je objavio rezultate svog posljednjeg testiranja sigurnosti novih automobila. Ovaj put testirano je šest novih automobila od kojih su četiri ocijenjena s maksimalnih pet zvjezdica, a to su spomenuta Tesla Model 3, Škoda Scala te dva Mercedesa B klasa i GLE.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Dva modela su ostvarila nešto skromniji rezultat od četiri zvjezdice sa standardnom opremom, no i oni dostižu maksimalnih pet zvjezdica, ako kupci odaberu opcijski sigurnosni paket opreme. Riječ je o modelima Kia Ceed i DS 3 Crossback.

Teslin Model 3 je tako s odličnim debitirao na Euro NCAP-ovom testu, a posebno se iskazao u zaštiti odraslih putnika i sustavima pomoći vozaču. U ovim je kategorijama Model 3 je, redom, ostvario 96 i 94% bodova. Ovaj potonji rezultat je najviši osvojeni broj bodova u kategoriji sustava pomoći vozaču otkada se ona testira. Euro NCAP-ovi stručnjaci su istaknuli sustav održavanja vozila u voznoj traci i sustav autonomnog kočenja u nuždi.

Prvi je put testirana i Škoda Scala koja je također osvojila maksimalnih pet zvjezdica. U kategoriji zaštite odraslih putnika Scala je osvojila čak 97% bodova, što ju svrstava u sami vrh ovog segmenta, zajedno s nedavno testiranom Mercedes A klasom i Mazdom 3.

S novom B klasom i GLE-om Mercedes nastavlja s nizom novih testiranih vozila koji ostvaruju rezultat od 5 zvjezdica. Od 2014. ova dva noviteta su deseto, odnosno jedanaesto vozilo u nizu s maksimalnim rezultatom. Na taj je način potvrđena visoka razina posvećenosti Mercedesa zaštiti svojih korisnika i drugih sudionika u prometu.

U Euro NCAP-u sugeriraju potencijalnim kupcima modela Kia Ceed i DS 3 Crossback da se raspitaju za opcijske sigurnosne pakete koji će osigurati još višu razinu sigurnosti ovih vozila. Bez njih je ovaj dvojac ostvario rezultat od četiri zvjezdice, a s njima maksimalnih pet.

Podijeli:
1